Τρίτη 18 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ
Καταδικάστηκαν επειδή διεκδικούσαν!

Σε 6 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν χτες 16 αγρότες από τη Δυτική Αχαΐα, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πάτρας, επειδή συμμετείχαν το 2005 σε ολιγόωρη κινητοποίηση που έγινε στον κόμβο της Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών.

Οι αγρότες δικάστηκαν και καταδικάστηκαν με την κατηγορία «της παρακώλυσης συγκοινωνιών», γιατί διεκδικούσαν καταβολή επιδοτήσεων και αποζημιώσεων που δικαιούνταν από τον καταστροφικό παγετό του 2004. Η απόφαση πάρθηκε με πλειοψηφία 2 -1, ενώ η εισαγγελέας της Εδρας είχε προτείνει την αθώωσή τους!

Το κατηγορητήριο κατέρρευσε κατά την ακροαματική διαδικασία, καθώς την κατηγορία της «παρακώλυσης των συγκοινωνιών», δεν την υποστήριξαν ούτε οι μάρτυρες κατηγορίας (αστυνομικοί), οι οποίοι κατέθεσαν πως δεν ήταν μπροστά στο χώρο της κινητοποίησης, αλλά ότι βρίσκονταν σε παρακαμπτήριους δρόμους, για να διευκολύνουν την κυκλοφορία.

ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ

Η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την καταδίκη των αγροτών με κατηγορητήριο που έστησε η κυβέρνηση της ΝΔ και καταδίκη επί ΠΑΣΟΚ.

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σημειώνεται στην ανακοίνωση, η πλουτοκρατία, η ΕΕ και το ΔΝΤ φοβούνται την οργάνωση και αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος, την ανάπτυξη των αγώνων της μικρομεσαίας αγροτιάς, τη συμμαχία της με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους. Γι' αυτό το λόγο, προσπαθούν να χτυπήσουν τους πρωτοπόρους, τις αγωνιστικές δυνάμεις στο αγροτικό κίνημα. Γι' αυτό το λόγο έστησαν τα αγροτοδικεία και τις καταδίκες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ