Τρίτη 18 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΤΑ ΑΕ
Στον εισαγγελέα πόρισμα για κακή διαχείριση

Προετοιμάζοντας την Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ) για ένα νέο «γύρο» ξεπουλήματος της δημόσιας τουριστικής περιουσίας, η κυβέρνηση «κλείνει τους λογαριασμούς» της με την προηγούμενη περίοδο της διοίκησης από τις κυβερνήσεις της ΝΔ, για θέματα διοικητικού χαρακτήρα. Η ίδια η διαδικασία παράδοσης στους ιδιώτες των «φιλέτων», πολλές φορές ανακαινισμένων, του ΕΟΤ μένει φυσικά στο απυρόβλητο, ως «αναπτυξιακή» πολιτική...

Το υπουργείο Πολιτισμού - Τουρισμού στέλνει στον εισαγγελέα το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, για το διοικητικό έλεγχο που έγινε σχετικά με τις συμβάσεις εργασίας και έργου των τελευταίων 5 ετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου έχει διαπιστωθεί, μεταξύ άλλων: η εταιρεία υπέγραφε συμβάσεις έργου με απευθείας ανάθεση για επείγουσες ή εξειδικευμένες ανάγκες, οι οποίες «ενέπιπταν στο συνήθη κύκλο εργασιών της εταιρείας». Συνεργάστηκε «με 36 δικηγορικά γραφεία και με 19 δικηγόρους με ανάθεση εξωδίκου έργου ορισμένου χρόνου πέραν των δικηγόρων που εργάζονταν με πάγια αντιμισθία. Για τους τελευταίους δε το πόρισμα ανέφερε ότι από το 2005 τίθεται ζήτημα εγκυρότητας ως προς τις προσλήψεις τους».

Επίσης, εντοπίστηκαν στοιχεία κακοδιαχείρισης όπως στο υποκατάστημα της Αιδηψού όπου 3 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν το καλοκαίρι του 2009 δεν είχαν εμφανιστεί σ' αυτό, τουλάχιστον μέχρι τη διενέργεια του ελέγχου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ