Τρίτη 18 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Παρακαταθήκη για τη συνέχεια

Το συγκλονιστικό πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ, το Σάββατο, στο Πεδίον του Αρεως, καταγράφηκε σαν μια από τις μεγαλύτερες σε μαζικότητα, παλμό και μαχητικότητα πολιτικές συγκεντρώσεις του λαού μας τα τελευταία χρόνια. Οι πολλές δεκάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας, που ξεχύθηκαν σαν κόκκινο ποτάμι στο κέντρο της Αθήνας, τα συνθήματα και τα μηνύματα του συλλαλητηρίου, αναδεικνύουν το πείσμα, τη μαχητικότητα, την αγωνιστικότητα, την αποφασιστικότητα των κομμουνιστών, των φίλων του Κόμματος, αλλά και ευρύτερα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, άλλων ριζοσπαστικών δυνάμεων που συμπορεύονται με τους κομμουνιστές στο κίνημα. Ολοι αυτοί που μέσα σε δύσκολες συνθήκες παλεύουν στις ριζοσπαστικές συσπειρώσεις του εργατικού λαϊκού κινήματος διατράνωσαν τη θέλησή τους να γίνει λαϊκή υπόθεση η πολιτική πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ. Αποτελούν σπορά, που θα καρπίσει το επόμενο διάστημα στην πάλη για την ανασύνταξη του κινήματος, στην οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης.

Το πανελλαδικό συλλαλητήριο αποτελεί εφαλτήριο για ένταση της ιδεολογικοπολιτικής παρέμβασης του ΚΚΕ, με αιχμή την πολιτική πρόταση διεξόδου του Κόμματος. Η ανταπόκριση του λαού επιβεβαιώνει ότι η στρατηγική του ΚΚΕ κερδίζει ολοένα και περισσότερες εργατικές λαϊκές συνειδήσεις. Είναι μια ακόμα απόδειξη ότι το ΚΚΕ και οι κομμουνιστές δε στριμώχνονται. Οτι το αγωνιστικό φρόνημα δεν κάμπτεται ούτε από την τρομοκρατία, ούτε από τις απειλές, ούτε από τη συκοφάντηση των αγώνων και του λαϊκού κινήματος, που επιχειρούν σύσσωμο το αστικό πολιτικό σύστημα και τα κόμματα - πυλώνες του. Στη μαζικότητα της λαοσύναξης αντανακλάται ο ρεαλισμός της πρότασης του ΚΚΕ για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση. Η αναγκαιότητα να ανοίξει ένας άλλος δρόμος ανάπτυξης προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων. Ο δρόμος της Λαϊκής Εξουσίας και Οικονομίας, του σοσιαλισμού.

Η ανταπόκριση χιλιάδων εργατοϋπαλλήλων, φτωχών αγροτών, μικρών επαγγελματοβιοτεχνών, ανέργων, νεολαίας, γυναικών, μεταναστών, στο κάλεσμα συστράτευσης με το ΚΚΕ, αποτελεί μια ουσιαστική πνοή αισιοδοξίας. Ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη για το Κόμμα. Μας χρεώνει όλους με αυξημένα καθήκοντα. Αναδεικνύει την ευθύνη του Κόμματος, να γίνεται ολοένα και πιο ικανό, να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων που κάθε φορά γεννάει η ταξική πάλη. Ταυτόχρονα, αναδεικνύει την ευθύνη όλου του λαού, μπροστά σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, να κάνει την επιλογή που συμφέρει αυτόν και όχι την πλουτοκρατία. Να συστρατευθεί και να συνταχθεί με το ΚΚΕ.

Το πανελλαδικό συλλαλητήριο γεννά αισιόδοξα μηνύματα για τον προσανατολισμό και την προοπτική της λαϊκής πάλης: Για να αποκρούσει ο λαός τα βάρβαρα μέτρα που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη συναίνεση ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. Για να μην περάσουν η τρομοκρατία και η συκοφάντηση των αγώνων, η λάσπη σε βάρος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. Για την οργάνωση της λαϊκής πάλης με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Για να αναδειχτεί ακόμα πιο πλατιά ο δρόμος ανάπτυξης που συμφέρει τα λαϊκά στρώματα, η Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία. Για να κερδίσει ακόμα περισσότερες νέες εργατικές και λαϊκές συνειδήσεις η πολιτική πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ. Με παρακαταθήκη την ανεπανάληπτη λαοθάλασσα, προχωράμε μπροστά! Πιο μαχητικοί, πιο πεισμωμένοι, πιο σίγουροι ότι ο αγώνας θα φτάσει μέχρι τη νίκη του λαού!



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ