Τετάρτη 12 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Βρώμικα παιχνίδια από τον χορηγό της προβοκάτσιας

Καθώς καταρρίπτονται τα ψέματα που επινοεί και υπερασπίζεται, διεκδικεί να διατηρήσει τον άθλιο ρόλο που του έχει αναθέσει το σύστημα

Από τη μια προβοκάτσια στην άλλη μεταπηδά ο Γ. Καρατζαφέρης, επιβεβαιώνοντας ότι το κόμμα του διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στο χτύπημα του λαϊκού κινήματος και της πολιτικής πρωτοπορία του, του ΚΚΕ. Μετά την κατάρρευση της προσπάθειας να ενοχοποιηθεί το μαζικό λαϊκό κίνημα και το ΠΑΜΕ για τη δράση των προβοκατόρων στην απεργία της 5ης του Μάη, ο Γ. Καρατζαφέρης επιχείρησε χτες να συκοφαντήσει το ΚΚΕ για τα οικονομικά του.

Σε συνέντευξή στο ρ/σ «Θέμα», ερωτηθείς για το «πόθεν έσχες», δήλωσε ότι «πρέπει να υπάρξει μια αυστηροποίηση. Σ' αυτό πρέπει να συμβάλουν όλοι και να μην παραδειγματίζονται απ' το ΚΚΕ που πεισματικά αρνείται τον έλεγχο. Ετσι θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε έλεγχο μέσω ορκωτών λογιστών σε όλα τα επίπεδα».

Για να βγάλει λάδι την σύμφυτη με τον καπιταλισμό διαπλοκή του κεφαλαίου με τον κομμάτων του από τη μια και για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι το ΚΚΕ είναι σαν τα μούτρα τους, ο Γ. Καρατζαφέρης ισχυρίζεται ψευδώς ότι το ΚΚΕ δε δέχεται ελέγχους. Το Κόμμα και οι επιχειρήσεις που διατηρεί για την έκδοση του «Ριζοσπάστη» και των άλλων προπαγανδιστικών εντύπων του ελέγχονται σε τακτική βάση από ορκωτούς λογιστές και τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, όπως ορίζει ο νόμος.

Αυτό που μάταια ζητάει ο Καρατζαφέρης και το σινάφι του, είναι να δώσει το ΚΚΕ στις κρατικές υπηρεσίες τα ονόματα των εκατοντάδων χιλιάδων μελών, οπαδών και φίλων του, των ανθρώπων του μόχθου που από το υστέρημά τους συνεισφέρουν οικονομικά στο ΚΚΕ.

Σε αναβαθμισμένο ρόλο

Σε συνέχεια εξάλλου της επικίνδυνης προπαγάνδας για τους «θεσμούς» και τη «νομιμότητα», στην ίδια συνέντευξη, ο Γ. Καρατζαφέρης κατηγόρησε το ΚΚΕ για «ασέβεια προς τους θεσμούς» επειδή δεν προσήλθε στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και απεφάνθη «κανείς δεν έχει δικαίωμα να μειώνει τους θεσμούς».

Δεν είναι τυχαίο ότι το αστικό πολιτικό σύστημα αναθέτει αναβαθμισμένο και βρώμικο ρόλο στον ΛΑ.Ο.Σ. σε μια περίοδο που προσπαθεί να ελιχθεί και να δημιουργήσει αυταπάτες περί αυτοκάθαρσής του. Από αυτή τη σκοπιά, η παρατήρηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε χτεσινή ομιλία της στο ΤΕΙ της Αθήνας, ότι «ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι ο χορηγός της προβοκάτσιας», αντανακλά την πραγματικότητα στο ακέραιο.

Προσπαθώντας με κραυγές να απαντήσει στο ΚΚΕ, ο ΛΑ.Ο.Σ. εξέδωσε χτες ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι «το να απαντά κανείς στην κ. Παπαρήγα δεν συνιστά και τόσο σοβαρή πράξη» και ισχυρίζεται ότι «αυτό που προσπαθούν να συγκαλύψουν με τις υβριστικές τους κορώνες, είναι οι πραγματικοί τους στόχοι. Ματαιοπονούν. Η αστική Δημοκρατία δεν απειλείται από ξεπερασμένες μεθόδους και αντιλήψεις».

Τη στρατηγική του ΚΚΕ, κατατεθειμένη δημόσια στους εργαζόμενους και στο λαό τα τελευταία 92 χρόνια, και την αυξανόμενη απήχηση που αυτή έχει σε πλατιά λαϊκά στρώματα είναι που φοβούνται, γι' αυτό βάζουν τον ΛΑ.Ο.Σ. στην εμπροσθοφυλακή της επίθεσης σε βάρος του Κόμματος και του λαού.

Με το σκονάκι της πλουτοκρατίας

Μόλις πριν από λίγες μέρες, ο Καρατζαφέρης ισχυριζόταν ότι το ΠΑΜΕ προσπάθησε να οργανώσει την εισβολή στη Βουλή. Οταν η προβοκάτσια ακυρώθηκε από το ΠΑΜΕ και φυλλορρόησαν οι ψευτιές όσων έσπευσαν να την αξιοποιήσουν, ο Καρατζαφέρης άλλαξε τροπάρι.

Προχτές, από το δελτίο ειδήσεων του ΜΕΓΚΑ, έκραζε ότι οι λαϊκές κινητοποιήσεις είναι το «υπόστρωμα» στο οποίο εκδηλώνονται προσπάθειες «μη ελέγξιμων στοιχείων να πλήξουν τη δημοκρατία» και πως το ΠΑΜΕ δεν είναι ικανό να περιφρουρήσει τις κινητοποιήσεις του.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Γ. Καρατζαφέρης άφησε υπονοούμενα και για το πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ στις 15 του Μάη στην Αθήνα, λέγοντας ότι τη μέρα εκείνη έρχεται ο Ερντογάν και ότι φοβάται μήπως υπάρξουν επεισόδια στις κινητοποιήσεις που ακούει ότι διοργανώνονται.

Ολα τα παραπάνω είναι το νέο σκονάκι που εκπόνησαν η πλουτοκρατία και οι μηχανισμοί της για να τρομοκρατήσουν και να αποθαρρύνουν λαϊκές μάζες που ετοιμάζονται να βγουν στο δρόμο, να αγωνιστούν. Και αυτή η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό, θα τσακιστεί από το λαϊκό κίνημα, το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ