Τετάρτη 12 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επιλέγουν ιμπεριαλιστή

Με Ερωτήσεις του, που απευθύνονται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Συμβούλιο της ΕΕ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής κατηγορεί τα θεσμικά όργανα της ΕΕ ότι «παρέδωσαν την Ελλάδα και τους Ελληνες στα χέρια του ΔΝΤ, ενώ θα μπορούσαν έγκαιρα να υιοθετήσουν, με βάση το άρθρο 122 παρ. 2, τα μέτρα της Συνθήκης που έλαβαν προχτές οι Ευρωπαίοι ηγέτες, ώστε να αποφευχθεί ο εναγκαλισμός του ΔΝΤ».

Αναρωτιόμαστε για πόσον καιρό ακόμα ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίζει αυτό το «βιολί». Αυτή είναι η πολλοστή φορά, που ο ευρωβουλευτής του παραπονιέται για την εμπλοκή του ΔΝΤ στα του ευρωενωσιακού οίκου. Αποσιωπώντας πλήρως ότι με ή χωρίς ΔΝΤ, ακόμα κι αν η όποια βοήθεια προερχόταν αποκλειστικά από την ευρωένωση, το ίδιο αντιδραστική, αντεργατική και αντιλαϊκή θα ήταν. Ακόμα και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ομολογούν ότι, στη διάρκεια των συζητήσεων με την τρόικα, πολλές φορές οι ευρωενωσίτες πλειοδοτούσαν σε αντιλαϊκότητα απ' τους εκπροσώπους του ΔΝΤ. Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, δήλωσε προχτές ότι ήταν οι της ευρωένωσης που πρότειναν με επιμονή την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα.

Για το λαό πρέπει να είναι καθαρό για να οδηγηθεί και σε καθαρά συμπεράσματα ότι ΕΕ, ΔΝΤ και η ελληνική κυβέρνηση είναι στην ίδια πλευρά, στο πλευρό των μονοπωλίων. Για τα δικά τους συμφέροντα και μόνο συναποφάσισαν να μην αφήσουν «πέτρα πάνω στην πέτρα» σε ό,τι αφορά στα εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα. Παρεμβάσεις όπως αυτές του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που αποσκοπούν να πείσουν τους εργαζόμενους ότι μια αμιγώς ευρωενωσιακή λύση θα ήταν πολύ καλύτερη απ' την τωρινή, αποπροσανατολίζουν, θολώνουν την κρίση και σπρώχνουν στην ενσωμάτωση με το να διαχωρίζουν τους ιμπεριαλιστές σε καλούς και κακούς. Να, γιατί η πάλη ενάντια σ' αυτήν την πολιτική έως την οριστική ανατροπή της, ως μονόδρομος για το λαό, συνδέεται οργανικά με την αποδέσμευση από την ΕΕ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ