Τετάρτη 12 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νουθεσίες Βενιζέλου στους πιλότους

Κήρυγμα υπέρ της κυβερνητικής πολιτικής σφαγιασμού των εργαζομένων, μαζί και του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, έκανε χτες από την 114 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τανάγρα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ε. Βενιζέλος και ταυτόχρονα εξόρκισε κάθε σκέψη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για συλλογική έκφραση και επαγγελματική εκπροσώπηση στο πλαίσιο μιας συνδικαλιστικής λειτουργίας, προβάλλοντας σαν υποκατάστατο την κατευθείαν επικοινωνία των αξιωματικών και υπαξιωματικών με τους διοικητές τους αλλά και με τον ίδιο τον υπουργό Αμυνας μέσω του διαδικτύου!

Ο Ε. Βενιζέλος επιχείρησε, μέσω ενός πατρικού χαρακτήρα νουθεσιών, να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του, περί «συντεχνιών» και «υποκινητών», με αφορμή την άτυπη διαμαρτυρία των πιλότων για τις μισθολογικές περικοπές που τους γίνονται (στις 26 Απρίλη επικαλούμενοι «ψυχολογική αδυναμία» αρνήθηκαν να εκτελέσουν εκπαιδευτικές πτήσεις). Ωστόσο, παρέπεμψε στο μέλλον το θέμα του πτητικού επιδόματος.

Η επίσκεψη του υπουργού Αμυνας στην Τανάγρα, οποίος συνοδευόταν από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ, έγινε και στον απόηχο της σιωπηλής διαμαρτυρίας στις 3 Μάη στο κέντρο της Αθήνας ένστολων και από τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, κατόπιν πρόσκλησης του Συνδέσμου Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων. Ο υπουργός δεν παρέλειψε να τα συνδέσει όλα αυτά και με το άγνωστης προέλευσης «κάλεσμα» που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο για «απεργία» στις Ενοπλες Δυνάμεις στις 21 Μάη, κάλεσμα από το οποίο ο ΣΥΣΜΕΔ με ανακοίνωσή του έχει διαχωρίσει τη θέση του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ