Τετάρτη 12 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
15 ΜΑΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι ριζικές αλλαγές είναι στο χέρι της εργατιάς

Σε καρνάγια της Ζώνης στο Πέραμα περιόδευσε χτες η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και γραμματέας της ΚΟΠ του ΚΚΕ

Από τη συζήτηση με τους εργάτες στα καρνάγια
Από τη συζήτηση με τους εργάτες στα καρνάγια
Για τους εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης είναι χρέος το δικό τους μπλοκ, το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Πεδίον του Αρεως, να είναι από τα πιο μαζικά, δυναμικά και μαχητικά. Αυτή η απαιτητικότητα από τους εργάτες της Ζώνης εκφράστηκε χτες με λόγια καθαρά από την Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της ΚΟ Πειραιά, η οποία περιόδευσε στα καρνάγια Ατσαλάκη και ΕΛΘΩΜ.

Στα δύο καρνάγια κατασκευάζονται δύο φέρι μποτ. Είναι από τις λιγοστές δουλειές που υπάρχουν στη Ζώνη. Στη διάρκεια της συζήτησης με τους εργάτες, η Ελπίδα Παντελάκη αναφέρθηκε στα αίτια που η ανεργία στη Ζώνη έχει χτυπήσει κόκκινο, όταν οι εφοπλιστές αυτή την περίοδο κατασκευάζουν σε ξένα ναυπηγεία κοντά 700 πλοία και συνεχώς κάνουν νέες παραγγελίες. Αίτια που είναι μέρος της σφοδρής ανελέητης επίθεσης που έχει εξαπολυθεί, στο όνομα της κρίσης και των ελλειμμάτων, στο σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων από την κυβέρνηση, τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ, ΔΝΤ, με την υποστήριξη της ΝΔ, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

«Η αιτία που βασανίζει την εργατική τάξη, ανέφερε, που την καταδικάζει στην ανεργία, τη φτώχεια και την ανέχεια είναι ότι ο πλούτος που παράγει, το μόχθο, τον ιδρώτα, τον καρπώνονται άλλοι. Τα μονοπώλια, οι πολυεθνικές, το μεγάλο κεφάλαιο. Εχουν τα μέσα παραγωγής και γι' αυτό έχουν την εξουσία. Μας επιτίθενται και με τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς τους υπηρέτες, για να γίνει η εργατική δύναμη ακόμα πιο φτηνή και να αυξάνουν τα κέρδη τους».

«Με την οργανωμένη πάλη σας, συστρατευμένοι με το ΠΑΜΕ, με το ΚΚΕ, που είναι το δικό σας Κόμμα, φέρτε την προοπτική της λαϊκής, της δικής σας εξουσίας και λαϊκής οικονομίας πιο κοντά. Για να κάνετε δικά σας τα μέσα παραγωγής. Εσείς τα δουλεύετε. Για να απολαμβάνετε εσείς τον δικό σας κόπο. Δεν είναι μοιραίο η καπιταλιστική εκμετάλλευση. Εχουμε όλες τις δυνατότητες, μπορούμε να ζήσουμε όπως μας αξίζει. Ναι, τα θέλουμε όλα και μπορούμε να τα κατακτήσουμε. Είναι στο χέρι μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ