Τρίτη 11 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
15 ΜΑΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Από την αντιλαϊκή επίθεση δεν εξαιρείται κανείς

Περιοδεία στο ΣΕΜΠΟ έκανε χτες ο Γ. Τούσσας, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή περιοδεία στο ΣΕΜΠΟ
Από τη χτεσινή περιοδεία στο ΣΕΜΠΟ
Το μήνυμα του αγωνιστικού ξεσηκωμού, ώστε το πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ το Σάββατο να αποτελέσει σταθμό στην αποφασιστική μάχη που δίνει το Κόμμα, για να διαδοθεί πλατιά η πολιτική πρόταση διεξόδου προς όφελος του λαού, έφτασε χτες το πρωί στους εργαζόμενους του ΟΛΠ και της COSCO (η θυγατρική της που λυμαίνεται το λιμάνι λέγεται ΣΕΠ), που βρίσκονται στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) στο Ικόνιο.

Περιοδεία στο χώρο έκανε ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος μίλησε αργότερα σε συγκέντρωση των εργαζομένων. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ως κόμματα της πλουτοκρατίας, έχοντας την υποστήριξη των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου, με βάση τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, παρέδωσαν τον ΣΕΜΠΟ στην κινεζική πολυεθνική COSCO, η οποία, όχι μόνο έχει ήδη βάλει στο χέρι το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο της χώρας, αλλά επιταχύνει και τη μετατροπή του σε εργασιακό γκέτο.

Η περιοδεία άρχισε από τους λιμενεργάτες του ΟΛΠ. Εγινε συζήτηση με χειριστές της ΣΕΠ, με εκτελωνιστές και οδηγούς φορτηγών. Συνεχίστηκε σε διοικητικές υπηρεσίες της ΣΕΠ, όπου δόθηκε μια γεύση του εργασιακού γκέτο που προετοιμάζεται, όταν διευθυντικό στέλεχος της ΣΕΠ έδωσε σε προϊσταμένη την εντολή :«Βγάλτους τώρα όλους έξω»! Εντολή η οποία βέβαια έπεσε στο κενό.

Ο Γιώργος Τούσσας, μιλώντας στους εργαζόμενους, επισήμανε ότι όλοι, «παλιοί και νέοι», εργάτες και υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να δώσουν απάντηση στη φιλομονοπωλιακή βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική με το μαζικό τους «παρών» στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ. «Δεν εξαιρείται κανένας», τόνισε από την αντιλαϊκή θύελλα που έχει εξαπολυθεί και τινάζει στον αέρα «θεμελιώδη εργασιακά οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα που κατέκτησαν οι εργαζόμενοι τα τελευταία 150 χρόνια», «για να διασφαλιστούν και να αυξηθούν τα κέρδη των εφοπλιστών, βιομηχάνων, τραπεζιτών, του μεγάλου κεφαλαίου».

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το συλλογικό ταξικό αγώνα. Δύο δρόμοι υπάρχουν: Ο ένας είναι αυτός που ζείτε, που έχει ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση. Ο άλλος είναι αυτός που λέει το ΚΚΕ, ότι πρέπει οι εργάτες να αμφισβητήσουν την κυριαρχία του κεφαλαίου, των μονοπωλίων. Με την πάλη να δυναμώνει στη συνείδηση των εργατικών λαϊκών δυνάμεων ότι πρέπει τα βασικά μέσα παραγωγής, όπως το λιμάνι, να γίνουν λαϊκή περιουσία, ότι μπορούμε σήμερα να αλλάξουμε ριζικά αυτήν την κατάσταση. Να διεκδικήσουμε τη λαϊκή εξουσία, τη λαϊκή οικονομία, όπου εκεί πραγματικά μπορούν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμιά αυταπάτη για «δίκαιη» καπιταλιστική ανάπτυξη(2017-09-01 00:00:00.0)
Τώρα ...κλαίνε και για την «Cosco»(2010-05-22 00:00:00.0)
Η δικαιοσύνη στο πλευρό όσων υπηρετούν το κεφάλαιο(2009-11-11 00:00:00.0)
Σχεδιάζει να παραδώσει στην COSCO και την τελευταία προβλήτα!(2009-10-15 00:00:00.0)
Θέλουν τους εργαζόμενους συνένοχους στο «έγκλημα»(2009-10-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ