Σάββατο 22 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τώρα ... κλαίνε και για την «Cosco»

Παπαγεωργίου Βασίλης

Μετά το χτύπημα τάχα στον τουρισμό που δίνουν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις, τώρα τα επιτελεία των μεγαλοκαναλαρχών και μεγαλοεκδοτών, δηλαδή των εφοπλιστών και του Μπόμπολα, άρχισαν να «κλαίνε» και για την «Cosco». Οτι η κινεζική πολυεθνική θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα και να ...σώσει την ελληνική οικονομία, όμως το ΠΑΜΕ της βάζει εμπόδια! Το χτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία» του μεγαλοκατασκευαστή είναι προάγγελος για το νέο οχετό που ετοιμάζονται να ρίξουν τα τσιράκια των πλουτοκρατών σε βάρος των ταξικών αγώνων. Χαρακτηρίζει «πιο σοβαρό» από όλα όσα ...«κακά» έχει κάνει το ΠΑΜΕ - παραθέτει και το ...σχετικό κατάλογο - «την κίνησή του» «να προκαλέσει προβλήματα στις συζητήσεις της κυβέρνησης με την κινεζική "Cosco", η οποία θέλει να επενδύσει δισεκατομμύρια ευρώ στη χώρα μας».

Το ...απαράδεκτο, κατά το δημοσίευμα, ήταν ότι η απεργιακή πορεία του Πειραιά κατέληξε στο κτίριο του ΟΛΠ. Και από πάνω οι εκπρόσωποι των συνδικάτων είπαν σε «έντονο ύφος» σε συνάντησή τους με τον πρόεδρο του ΟΛΠ, Γ. Ανωμερίτη, ότι «αν εισέλθει η "Cosco" στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος θα θεωρηθεί αιτία πολέμου για τα συνδικάτα».

Η αλήθεια είναι ότι οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν το μεγάλο φαγοπότι που θα στηθεί σε βάρος των υποδομών που έχει χτίσει με ιδρώτα και αίμα ο εργαζόμενος λαός και ξεκαθαρίστηκε ότι δε θα επιτρέψουν να μετατραπεί το λιμάνι και η Ζώνη σε εργασιακό γκέτο - καρμανιόλα για τη ζωή των εργατών. Οπως, δηλαδή, η πολυεθνική κατάντησε την προβλήτα ΙΙ του ΣΕΜΠΟ. Οσον αφορά στο ...«σωτήρα» της ελληνικής οικονομίας «Cosco», αυτός ο πολυεθνικός κολοσσός, αυτός ο μεγαλοεπενδυτής που θα φέρει δισ. ευρώ, έφτασε να ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, 9 εκατ. ευρώ ως ...επιστροφή ΦΠΑ!

Να προσθέσουμε ακόμα ότι οι χιλιάδες διαδηλωτές στον Πειραιά βροντοφώναζαν και ένα σύνθημα, που έδειχνε και πού στοχεύει ο αγώνας: «Τα λιμάνια ανήκουν στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το ιδιωτικό». Είναι προκλητική η «Ημερησία» απέναντι στο λαό. Αλλά τι λέμε τώρα, προκλητικός είναι ο ιδιοκτήτης της όπως και κάθε ιδιοκτήτης αστικού ΜΜΕ, που ταυτόχρονα είναι και ιδιοκτήτης μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, γιατί κλέβει τον πλούτο που παράγουν οι εργάτες και τον καρπώνεται αυτός, ενώ τους θέλει σκλάβους γι' αυτό και η επίθεση ενάντιά τους όταν παλεύουν για το δίκιο τους. Ασταμάτητη λαϊκή πάλη, λοιπόν, ως την κοινωνικοποίηση της ιδιοκτησίας τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ