Τρίτη 11 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κήρυγμα αποπροσανατολισμού και τρομοκρατία

Επίθεση στο κίνημα και δεσμεύσεις ότι «θα χτυπηθεί η ατιμωρησία» στο χτεσινό Υπουργικό Συμβούλιο

Το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. θέλει το λαό φοβισμένο στη γωνία. Το ΚΚΕ τους χαλάει τα σχέδια, γι' αυτό του επιτίθενται
Το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. θέλει το λαό φοβισμένο στη γωνία. Το ΚΚΕ τους χαλάει τα σχέδια, γι' αυτό του επιτίθενται
Ενα ψευδεπίγραφο «αίσθημα δικαιοσύνης» προσπάθησε να καλλιεργήσει χτες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μέσω της επίκλησης των «δημοκρατικών θεσμών», για να δικαιολογήσει την αντιλαϊκή επέλαση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση σε βάρος των δικαιωμάτων και του εισοδήματος των λαϊκών στρωμάτων.

Σε μια προκλητική τοποθέτηση κατά τη διάρκεια του χτεσινού Υπουργικού Συμβουλίου που ενέκρινε ομόφωνα το νομοσχέδιο - καρμανιόλα για το ασφαλιστικό σύστημα, ο Γ. Παπανδρέου πρόταξε το «δημοκρατικό τρόπο» με τον οποίο η κυβέρνηση προωθεί τις «ανατροπές», σε μια εμφανή προσπάθεια να νομιμοποιήσει τα βάρβαρα μέτρα και να αντιπαρέλθει την κριτική που δέχτηκε για το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της περασμένης Παρασκευής.

Την ίδια ώρα, εξαπέλυσε μια ανοιχτή επίθεση στο ταξικό κίνημα επιχειρώντας να ποινικοποιήσει τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Απαίτησε ουσιαστικά την υποταγή των λαϊκών στρωμάτων στις αντιδραστικές πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση στο «ασφαλιστικό, στα θέματα πρόνοιας, υγείας, παιδείας και προσέλκυσης επενδύσεων», ισχυριζόμενος ότι:

«Δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν με έναν τρόπο που υπονομεύει το αίσθημα δικαίου και ισοπεδώνει τους δημοκρατικούς θεσμούς υπό το κράτος του πανικού, της διάθεσης της στιγμής, για "εκδίκηση", της πίκρας, στο όνομα της "επανάστασης" ή οτιδήποτε άλλο». Κάλεσε τους εργαζόμενους να απεμπολήσουν τα δικαιώματά τους, να δεχτούν τις περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες και την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών παροχών στο όνομα της προσέλκυσης επενδύσεων, δηλαδή της κερδοφορίας της πλουτοκρατίας.

Εντελώς προκλητικά, αναφερόμενος στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υποστήριξε: «η κα Παπαρήγα και ο κ. Τσίπρας, δήλωσαν απόντες από τη συνάντηση αυτή. Θα έπρεπε βεβαίως αυτές τις στιγμές να εμπεδώνουμε τους δημοκρατικούς μας θεσμούς και τις λειτουργίες και ν' αντιμετωπίζουμε με ευθύνη τέτοιες πρωτοβουλίες, ιδιαίτερα όταν προέρχονται από ανώτατα θεσμικά όργανα της πολιτείας. Αυτά αξιολογούνται και θα αξιολογηθούν από τον ελληνικό λαό».

Θαμπώνουν τον πραγματικό ένοχο

Μάλιστα ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε τους υπουργούς της κυβέρνησης να εξαντλήσουν τα περιθώρια αποπροσανατολισμού του λαού ζητώντας δήθεν να «χτυπηθεί η ατιμωρησία, που είναι παρά πολύ σημαντικό ζήτημα για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα».

Η κυβέρνηση έχει στήσει μια μεθοδευμένη προπαγάνδα με στόχο να ρίξει στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού, ότι δήθεν θα «τιμωρηθούν» οι ένοχοι για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Στόχος των κυβερνώντων είναι να εκτονωθεί η λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια στα «πρόσωπα» ώστε να μείνει στο απυρόβλητο η φιλομονοπωλιακή πολιτική της κυβέρνησης.

«Σαφώς, λόγω των μέτρων που έχουν και των μέτρων που έχουν ληφθεί, έχει οξυνθεί το αίσθημα της αδικίας, κάτι το οποίο είπα και στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Πολλοί πολίτες αναρωτιούνται: "γιατί να πληρώνω εγώ τα σπασμένα κάποιου άλλου"», ανέφερε ο πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια να παραπλανήσει τους εργαζόμενους. Ο ίδιος κάλεσε τους υπουργούς να εντείνουν αυτή την προπαγάνδα ώστε «να εμπεδωθεί ένα κλίμα κοινωνικής δικαιοσύνης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ