Τετάρτη 28 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
10o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα

Εκδήλωση της ΚΝΕ στις 9 Μάη, Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης, στις 20.30 στο Σπόρτιγκ με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Με μία μεγάλη εκδήλωση που θα γίνει στις 9 Μάη στο γήπεδο Σπόρτιγκ η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας τιμά την ημέρα που υψώθηκε η κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ. Η επέτειος της 9ης Μάη που σφράγισε τη νίκη των λαών κατά του φασιστικού ιμπεριαλιστικού μπλοκ Γερμανίας - Ιαπωνίας - Ιταλίας και των συμμάχων τους, φέτος για την ΚΝΕ συμπίπτει με τη λήξη του 10ου Συνεδρίου της, από το οποίο περιμένει να βγει πιο γερή, πιο αποφασισμένη για τις μάχες που έρχονται, πιο ικανή να παλεύει στο πλευρό του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

«Η απάντηση στη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός. Ο αρνητικός συσχετισμός δεν αναιρεί την επικαιρότητα και αναγκαιότητά του», επισημαίνει η ΚΝΕ. «Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουμε εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και στα λαϊκά στρώματα. Και στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο αποδείχθηκε πως όταν υπάρχει μια πρωτοπορία έτοιμη και αποφασισμένη, η λαϊκή ανταπόκριση στο κάλεσμα θα έρθει. Ο συσχετισμός των δυνάμεων δε μένει παγωμένος».

Η ΚΝΕ επαναλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα ότι «65 χρόνια μετά, παρά τις προσπάθειες συκοφάντησης και ξαναγραψίματος της Ιστορίας δεν μπορεί να σβήσει η γιγαντιαία προσφορά της Σοβιετικής Ενωσης στη νίκη ενάντια στο φασισμό, ο καθοριστικός ρόλος του ΚΚΕ, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ στην αντίσταση στη χώρα μας. Ο λαός μας με το όπλο στο χέρι, πάλεψε και νίκησε το φασισμό. 65 χρόνια μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου τα διδάγματα από αυτόν είναι χρήσιμα για την οργάνωση της επαναστατικής πάλης σήμερα».

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και θα απευθύνει χαιρετισμό εκπρόσωπος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Μεγάλη παραγωγή το καλλιτεχνικό μέρος

Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης αποτελεί από μόνο του μια μεγάλη και φροντισμένη παραγωγή. Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Κώστας Καζάκος, τις ενορχηστρώσεις οι Δ. Κουφαλάκος, Π. Τσίτσικας, Στ. Φευγαλάς και τις χορογραφίες η Β. Κυριαζίδου. Δεκατρείς μουσικοί πλαισιώνουν την ορχήστρα, ενώ ιδιαίτερο στοιχείο είναι το ότι στη σκηνή της εκδήλωσης γνωστοί τραγουδιστές και ηθοποιοί θα συναντηθούν με νέους ερασιτέχνες, με το συγκρότημα, τη θεατρική ομάδα και την ομάδα χορού της ΚΝΕ.

Στη διάρκεια του πλούσιου μουσικοχορευτικού προγράμματος θα ακουστούν τραγούδια γνωστών δημιουργών όπως Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Βαμβακάρη, Λεοντή, Μικρούτσικου και άλλων. Θα ακουστούν αποσπάσματα λογοτεχνικών έργων των Γ. Ρίτσου, Τ. Λειβαδίτη, Μπ. Μπρεχτ, Δημήτρη Ραβάνη - Ρεντή, Βασίλη Κολοβού, καθώς και αποσπάσματα κειμένων του Νίκου Ζαχαριάδη και μαρτυρίες που συμπεριλαμβάνονται στο έργο «Για να θριαμβεύσει η ζωή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ