Τετάρτη 28 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ

MotionTeam

ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεμελίωσαν γυμνάσιο από χαρτοκιβώτια

Συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας για τη σχολική στέγη

Την πολιτική των κυβερνήσεων του δικομματισμού, πολιτική ταξικών φραγμών στη μόρφωση για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, κατήγγειλαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, με την κινητοποίηση που έκαναν χτες το πρωί. Απαίτησαν άμεση επίλυση του προβλήματος σχολικής στέγης αλλά και άμεση κάλυψη των αναγκών σε εκπαιδευτικούς με μόνιμη και σταθερή δουλειά, υλικοτεχνική υποδομή κλπ.

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, πραγματοποίησαν πορεία ως το δημαρχείο. Εκεί μπροστά οι μαθητές προχώρησαν σε μια συμβολική κίνηση. Πραγματοποίησαν τελετή θεμελίωσης, ανέγερσης και εγκαινίων του νέου γυμνασίου, που δημιούργησαν από μεγάλα χαρτοκιβώτια. Μάλιστα, τήρησαν το τελετουργικό μέχρι κεραίας, από το κόψιμο της κορδέλας μέχρι την πλειοδοσία των υποσχέσεων που χρόνια τώρα δίνουν νομάρχες, δήμαρχοι και κυβερνητικοί παράγοντες.

Με το ψήφισμα διαμαρτυρίας που επέδωσαν στο δήμο κατήγγειλαν τις ευθύνες των κυβερνήσεων που με την πολιτική τους στόχο έχουν «την υποβάθμιση της παιδείας προς όφελος των λίγων, οι οποίοι θέλουν αγράμματους ανθρώπους που δε διεκδικούν αλλά υποτάσσονται».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ