Τετάρτη 28 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2010
ΣΤΕΚΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ - ΚΥΨΕΛΗΣ
Ξεκινά σήμερα το τριήμερο εκδηλώσεων

Αντίστοιχη πρωτοβουλία και στον Κoλωνό

Τριήμερο εκδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά διοργανώνει από σήμερα Τετάρτη έως μεθαύριο Παρασκευή το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης. Απευθύνει πρόσκληση για συμμετοχή στις εκδηλώσεις όπως και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, σε εργάτες και εργάτριες, Ελληνες και μετανάστες, νέες και νέους, άνεργους, μαθητές και σπουδαστές, τονίζοντας σε σχετικό φυλλάδιο ότι «τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την κατεύθυνση της ΕΕ, έχουν τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., θα συνεχίζονται και θα κλιμακώνονται όσο οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν αντιπαραθέτουν την πραγματική τους δύναμη». Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

  • Σήμερα Τετάρτη, 7 μ.μ. στο Στέκι (Πατησίων 252, πλ. Κολιάτσου), αφιέρωμα στον ηρωικό Μάη του '36, πολύτιμη παρακαταθήκη για τους αγώνες της εργατικής τάξης. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα αφιερωμένο στο εργατικό λαϊκό τραγούδι.
  • Αύριο Πέμπτη, 7 μ.μ. στο πάρκο «Φιξ» (Πατησίων και Καυτατζόγλου), θα μιλήσει ο Γ. Πάσουλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην ιστορία του εργατικού κινήματος. Στο χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο και κυλικείο.
  • Μεθαύριο Παρασκευή, 8 μ.μ. στο Στέκι (Πατησίων 252, πλ. Κολιάτσου), εκδήλωση - συζήτηση αφιερωμένη στην εργαζόμενη νεολαία. Στη συζήτηση θα παρευρίσκεται αντιπροσωπεία της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ και εκπρόσωποι από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Ξενοδοχείων, το Συνδικάτο Ιματισμού - Δέρματος και το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Και στον Κολωνό

Μεθαύριο Παρασκευή, εκδήλωση - βιβλιοπαρουσίαση του έργου «Η άγνωστη ιστορία του εργατικού κινήματος των ΗΠΑ» (των Μπόγιερ Ρίτσαρντ και Μόρε Χέρμπερτ, εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή») πραγματοποιούν μαζικοί φορείς του Κολωνού και το ΠΑΜΕ, στο Στέκι Εργαζομένων Κολωνού (Αργους 54 - Κολωνός), στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει προβολή σχετικού ντοκιμαντέρ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ