Τετάρτη 28 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΥΓΕΙΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Πλατύ άνοιγμα για την Υγεία των λαϊκών αναγκών

Ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους εργαζόμενους και όλα τα λαϊκά στρώματα

Τις παρεμβάσεις - περιοδείες στα δημόσια νοσοκομεία συνεχίζουν καθημερινά οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και ΟΤΑ. Οι παρεμβάσεις αυτές εντάσσονται στον αγώνα της ενημέρωσης και της συσπείρωσης που δίνουν οι συνταξιούχοι - ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα - ενάντια στις πολιτικές της εμπορευματοποίησης για ένα σύστημα Υγείας, Πρόνοιας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που θα είναι πραγματικά κοινωνικό αγαθό και όχι πηγή κέρδους για μια χούφτα επιχειρηματίες.

Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωσή τους τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. δεν έχουν τελειωμό. «Στα πλαίσια αυτών των πολιτικών - τονίζουν - η αντιμετώπιση των συνταξιούχων ως "κόστος γήρανσης", έρχεται, εκτός των άλλων, να χειροτερέψει ακόμα πιο πολύ τη θέση τους στον τομέα της Υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Ακόμα η εμπορευματοποίηση της Υγείας που με συνέπεια εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, επιδείνωσαν ακόμα πιο πολύ τα προβλήματα. Το σημερινό δημόσιο σύστημα Υγείας έχει μεγάλες ανεπάρκειες στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας».

Προσθέτουν ότι «η αρνητική αυτή εξέλιξη θα επιταχυνθεί με τη λεγόμενη αποκέντρωση στα πλαίσια του "Καλλικράτη"».

Ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης που βιώνουν σήμερα οι ασφαλισμένοι συνταξιούχοι και εργαζόμενοι όπως υπογραμμίζεται και στην ανακοίνωση αποτελεί το γεγονός ότι «οι ουρές στις λίστες στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, στις ΜΕΘ, είναι ατελείωτες, με αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές. Η κατάσταση γίνεται χειρότερη από το σταμάτημα των εφημεριών».

Και μεταξύ άλλων καταλήγουν: «Η ανατροπή αυτών των πολιτικών είναι μοναδική διέξοδος για την εργατική τάξη και τους απόμαχους της δουλειάς για να ανοίξει ο δρόμος της λύσης των προβλημάτων για οικονομία που θα υπηρετεί ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου».

Επιστολή στον πρωθυπουργό

Την αγανάκτησή τους για τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης σε βάρος των συνταξιούχων και των εργαζομένων εκφράζουν με επιστολή τους στον πρωθυπουργό, οι εκπρόσωποι της Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά. Το περίστροφο πάνω στο τραπέζι, αναφέρουν χαρακτηριστικά, ένα στόχο είχε. Τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και εσείς τραβήξατε τη σκανδάλη, αδιαφορώντας για το έγκλημα που διαπράττετε. Γι' αυτό σας χειροκροτούν βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες. Ετσι δε μένει, στον πόλεμο που μας κηρύξατε, να απαντήσουμε με πόλεμο. Αυτό είναι το πατριωτικό χρέος του καθενός μας για το ψωμί μας, την ασφάλισή μας, το μέλλον των παιδιών μας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ