Τρίτη 30 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ κόντρα στη θυσία λαϊκών δικαιωμάτων

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης

  • Η κυβέρνηση έχει συναποφασίσει στην ΕΕ το Πρόγραμμα Σταθερότητας και τη Στρατηγική «ΕΕ - 2020». Αποφάσεις που προδικάζουν ότι οι εργαζόμενοι θα χάσουν ό,τι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις των προηγούμενων χρόνων, θα βρεθούν σε τραγική θέση. Κανένα μέτρο δεν αποβλέπει στη βελτίωση της θέσης του λαού. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι στυλοβάτες της ΕΕ.
  • Οι θριαμβολογίες ότι νίκησε η κυβέρνηση ανάμεσα στις χώρες της ευρωζώνης είναι συνειδητή κοροϊδία του λαού. Η ΕΕ είναι μια οικογένεια κρατών - μελών που τα ενώνει η επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα, ενώ τσακώνονται για τον έλεγχο των αγορών, για την εξαγωγή των εμπορευμάτων και των κεφαλαίων. Επικίνδυνη η θεωρία για αλλαγή από τα μέσα της ΕΕ με αριστερή διακυβέρνηση, οδηγεί σε παραίτηση από τη ριζοσπαστική πάλη.
  • Ο λαός πρέπει να αποφασίσει ότι νόημα έχουν οι θυσίες στο βωμό του αγώνα. Καμία άλλη θυσία δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει. Πρέπει να έρθει σε ρήξη με αυτήν την πολιτική, να της καταφέρει ρήγματα, να την ανατρέψει. Τα μέτρα της κυβέρνησης πρέπει να συναντήσουν την οργάνωση πολύμορφης αντίστασης, την όξυνση της πάλης με όλες τις μορφές που απαιτούνται.

ΣΕΛ.  6  -  7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ