Πέμπτη 25 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κίνδυνοι από την εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΟΥΜΕ πολύ ...μεγάλη φαντασία και μυθιστορηματικό οίστρο για να φοβόμαστε ότι η ελληνική κυβέρνηση δίνει δεξιά και αριστερά (ή μάλλον προς τα ...δυτικά) ανταλλάγματα για την περίφημη «πολιτική στήριξη» που ζητάει.

Αλλωστε, από τον πρωθυπουργό μέχρι πλήθος άλλων στελεχών της κυβέρνησης διαψεύδουν κάθε τέτοιο σενάριο (λες και θα το επιβεβαίωναν ποτέ), δηλώνοντας μάλιστα μετά βδελυγμίας ότι αυτές οι πρακτικές είναι έξω από τη λογική τους!

Σε κάποια ... άλλη ζωή ίσως και να μας έπειθαν. Ελα, όμως, που οι περισσότεροι από αυτούς είναι γνωστοί. Κι έχουν συμμετάσχει σε κυβερνήσεις, που αποδεδειγμένα έκαναν ακριβώς αυτό.

Το μόνο σημείο που ίσως να τους αδικούμε λίγο είναι στο ότι δεν το έκαναν πάντα για ανταλλάγματα. Πολλές φορές έμπλεξαν σε ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και άλλων από ...θέση αρχής.

Πάντως, μόνο αν δε θέλεις να δεις δε βλέπεις ότι ...κάτι κινείται, έστω κι αν δεν είναι ακόμη απολύτως εμφανές. Κάτι οι αντιπυραυλικές ασπίδες, κάτι οι διαπραγματεύσεις για το καθεστώς στο Αιγαίο, κάτι οι αλλαγές δομής στην ελληνική στρατιωτική δύναμη στο Αφγανιστάν.

Είναι δυνατόν όλα αυτά να γίνονται για καλό; Μπορεί να είναι άσχετα με την τρέχουσα συγκυρία; Μήπως ζούμε σε έναν πλανήτη αγαθών ανθρώπων και καλών προθέσεων, κάτι σαν παράδεισο;

Τελικά, δεν μπορείς να διαλέξεις ποιο είναι το πιο ...εξωφρενικό παραμύθι. Αυτό που υποστηρίζει τα παραπάνω ή το άλλο που λέει ότι τα φορολογικά μέτρα και η περικοπή μισθών γίνονται για το «καλό της χώρας»;

Προφανώς, ζούμε σε μια πολιτική περίοδο, που ...μας πουλάνε τρέλα με τους τόνους. Ομως, ο ελληνικός λαός είναι πολύ ταλαιπωρημένος για να μπορέσει να διασκεδάσει με την κατάσταση.

Οργίζεται ολοένα και περισσότερο και σύντομα θα το διαπιστώσουν. Πιο σύντομα από όσο νομίζουν.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ