Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΡΙΦΤΑΡΗΣ
Το Μέτωπο υπόθεση των λαϊκών δυνάμεων

Το Μέτωπο που προτείνει το Κόμμα μας είναι ρεαλιστικός στόχος, είναι αντικειμενικά δυνατό να γίνει. Και είναι ο μοναδικός δρόμος για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων του λαού σε αντιμονοπωλιακή - αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση. Υπάρχουν οι κοινωνικές δυνάμεις, που, αντικειμενικά, έχουν συμφέρον να συμμετέχουν στο Μέτωπο, δυνάμεις που μπορούν να επιδράσουν και σε πολιτικές ανακατατάξεις, που θα επιτρέψουν τη συμμετοχή και πολιτικών δυνάμεων, μαζί με κοινωνικές δυνάμεις και μαζικούς φορείς και σωματεία, λαϊκά κινήματα για επιμέρους προβλήματα και ζητήματα.

Αυτά, υπογράμμισε ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, αναφερόμενος στην προοπτική του ΑΑΔΜ, για να προσθέσει σχετικά:

Εμείς, ως κομμουνιστές, πρέπει να βλέπουμε τι συγκινεί, τι πονάει σήμερα τους εργαζόμενους, τις λαϊκές δυνάμεις, για να δούμε ότι υπάρχουν κοινοί στόχοι πάλης, που μπορούν να συσπειρώσουν αγωνιστικά την εργατική τάξη, τα μικροαστικά στρώματα της πόλης, τη μικρομεσαία αγροτιά. Γιατί δοκιμάζονται οι εργάτες, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες και οι ΕΒΕ από τα μονοπώλια και την Ευρωπαϊκή Ενωση, από τον ιμπεριαλισμό. Το θέμα της Παιδείας και της Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας καίει όλες τις λαϊκές δυνάμεις και έχει σαν αιτία την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται. Να η βάση της αντιμονοπωλιακής συσπείρωσης και πάλης ενάντια σ' αυτήν την πολιτική. Αυτά τα κοινά προβλήματα και οι στόχοι θα είναι η βάση και στο Μέτωπο.

Αναγκαία προϋπόθεση, για να προχωρήσουμε αποφασιστικά στο Μέτωπο, είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ, τόνισε σε άλλο σημείο της παρέμβασής του στη συνδιάσκεψη ο Σπύρος Στριφτάρης, για να προσθέσει: Οφείλουμε, πρώτα απ' όλα, να ενισχύσουμε τα κομμουνιστικά χαρακτηριστικά στη δράση και στις οργανώσεις μας, από την ΚΕ μέχρι την τελευταία ΚΟΒ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η επίθεση στο Κόμμα αφορά ακριβώς την ψυχή του Κόμματος, το μαρξιστικό - λενινιστικό χαρακτήρα μας, τις αρχές λειτουργίας, το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό, που είναι η πιο δημοκρατική από άποψη ουσίας αρχή, που υπάρχει και εξασφαλίζει, ταυτόχρονα, την ενότητα δράσης και καθοδήγησης, την αποτελεσματικότητα στη δράση των κομμουνιστών.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην πολιτική στελεχών, ο Σπ. Στριφτάρης, τόνισε την ανάγκη για πολιτική επαγρύπνηση της οργάνωσης, την ανάγκη να γίνεται κριτική και αυτοκριτική μέσα στις οργανώσεις για τη δράση μας. Αλλες ασφαλιστικές δικλείδες δεν υπάρχουν, είπε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ