Κυριακή 14 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ολοι στη μάχη για την απεργία στις 24 Φλεβάρη

Την Τετάρτη, η σύσκεψη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, στις 6 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων. Την Πέμπτη η σύσκεψη του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη.

Με τα εφόδια που έδωσε η σκληρή απεργιακή αναμέτρηση της περασμένης Τετάρτης, οι ταξικές δυνάμεις ρίχνονται ολόπλευρα και χωρίς καμιά αναμονή στη μάχη για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 24 Φλεβάρη.

Εχοντας καταγράψει νέα σημαντικά ποιοτικά βήματα στην οργάνωση της πάλης, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο επιδιώκει να δυναμώσει ακόμα πιο αποφασιστικά και ευρηματικά τη δράση του για τη διαφώτιση και την κινητοποίηση των εργαζομένων. Για να «ριζώσει» η ταξική ανυπακοή και πάλη σε ακόμα περισσότερους χώρους, στην κατεύθυνση ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, ώστε να πάρουν οι εργάτες την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής τους στα δικά τους χέρια, παραμερίζοντας τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που «αγωνίζονται» μόνο για να προχωρούν τα σχέδια του κεφαλαίου.

Οπως αναδείχτηκε την περασμένη Πέμπτη και από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, που συνεδρίασε προκειμένου να συζητηθεί η πείρα από την απεργία στις 10 Φλεβάρη, η αποτίμηση της μάχης, η γόνιμη εξέταση της θετικής, αλλά και της αρνητικής πείρας, πρέπει να γίνουν υπόθεση των ίδιων των συνδικάτων και των εργαζομένων, σε κάθε τόπο δουλειάς, κάθε κλάδο. Να συνδυαστεί με το σχεδιασμό της απεργιακής μάχης στις 24 Φλεβάρη.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση η Εκτελεστική Γραμματεία διοργανώνει πλατιά σύσκεψη την επόμενη Τετάρτη 17 Φλεβάρη, στις 6 το απόγευμα, στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, Πλατεία Κάνιγγος), με θέμα την «προετοιμασία των ταξικών συνδικάτων για την οργάνωση και επιτυχία της πανεργατικής απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης, στην Ομόνοια, στις 12 το μεσημέρι». Ανάλογη σύσκεψη οργανώνει το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 18 Φλεβάρη, στο Εργατικό Κέντρο στην αίθουσα του πρώτου ορόφου. Την περασμένη βδομάδα, έγινε αντίστοιχη σύσκεψη στη Λάρισα, ενώ μεθαύριο, Τρίτη, σε συσκέψεις προχωρούν οι Γραμματείες Χανίων (8.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων στο 2ο όροφο) και Ηρακλείου (7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου) του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org