Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ
Απλώνεται παντού το απεργιακό κάλεσμα

Ομοσπονδίες, Συνδικάτα, Σωματεία και Εργατικά Κέντρα αποφασίζουν τη συμμετοχή τους στην απεργία, ενώ οι Τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ διοργανώνουν πλατιές συσκέψεις σε κάθε γωνιά της χώρας

Motion Team

Σε αγωνιστικό ξεσηκωμό βρίσκονται οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, με στόχο η απεργία της 17ης Μάρτη να γίνει υπόθεση όσων το δυνατό περισσότερων Ομοσπονδιών, Συνδικάτων, Εργατικών Κέντρων, Σωματείων και Επιτροπών Αγώνα. Μέχρι και σήμερα, απόφαση για 24ωρη απεργία έχουν πάρει η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιριών και Γραφείων και τα Σωματεία Εργαζομένων στις επιχειρήσεις ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA, ΑΦΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΥ και MAKRO CASH & CARRY.

Η ανακοίνωση της εισοδηματικής πολιτικής της κυβέρνησης, που προβλέπει αυξήσεις - ψίχουλα για μισθωτούς και συνταξιούχους, η αιμορραγία του λαϊκού εισοδήματος από τις δυσβάσταχτες δαπάνες για την παραπαιδεία, αλλά και οι εξελίξεις στο θέμα της παραπέρα ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Υγείας, επιβεβαιώνουν την επικαιρότητα του καλέσματος που απηύθυνε το ΠΑΜΕ προς όλους τους εργαζόμενους: Να βγάλουν συμπεράσματα από την πείρα τους, να αντιταχθούν, να απορρίψουν και να ανατρέψουν τις πολιτικές κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου και «να δυναμώσουν το μέτωπο του αγώνα, με τη συμμετοχή τους μαζικά στην 24ωρη απεργία στις 17 του Μάρτη και να διεκδικήσουν αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές τους ανάγκες στη βάση του διεκδικητικού πλαισίου του Πανεργατικού Μετώπου:

  • Πλήρη - σταθερή εργασία για όλους. ΟΧΙ στις απολύσεις. Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Μείωση του εργάσιμου χρόνου.
  • Κατώτερος μισθός 1.200 ευρώ. Κατώτερο μεροκάματο 48 ευρώ. Κατώτερη σύνταξη 960 ευρώ.
  • ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις.
  • Αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης (Υγεία, συνταξιοδότηση, Πρόνοια) που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των εργαζόμενων και των οικογενειών τους.
  • Κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών αναγκών μέσα από το δημόσιο, δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα. Κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης.
  • Διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών.
  • Διάθεση δωρεάν σπιτιών από τον ΟΕΚ στις οικογένειες των νεκρών από εργατικά ατυχήματα όπως και σ' εκείνους τους μισθωτούς που τραυματίζονται σοβαρά από παρόμοια ατυχήματα».
Συσκέψεις

Δεκάδες Συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες αναμένεται τις επόμενες μέρες να αποφασίσουν την κήρυξη απεργίας για τις 17 Μάρτη, ενώ η μια μετά την άλλη, οι Τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ συνεδριάζουν και διοργανώνουν συσκέψεις, για να φτάσει παντού το μήνυμα του ολομέτωπου απεργιακού αγώνα. Η Τοπική Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ πραγματοποιεί σύσκεψη συνδικάτων, συνδικαλιστών και εργαζομένων την Τρίτη 22 Φλεβάρη στις 7 μ.μ. στον 1ο όροφο του ΕΚΘ. Αντίστοιχα, η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ καλεί σε σύσκεψη - την Τετάρτη 23 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του θεάτρου του ΕΚΠ - σωματεία, συνδικαλιστές και φορείς της πόλης. Μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω συσκέψεις για το συντονισμό της απεργιακής κινητοποίησης:

Σήμερα, Πέμπτη 17 Φλεβάρη:

  • Σύσκεψη της Γραμματείας Λάρισας του ΠΑΜΕ στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας και της Γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ, στις 6.30 μ.μ., επίσης στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.
  • Σύσκεψη της Γραμματείας Ζακύνθου του ΠΑΜΕ, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου.
  • Σύσκεψη σωματείων, Επιτροπών Αγώνα και συνδικαλιστών από τα Συντονιστικά των Εργαζομένων ΟΤΑ, Ξενοδοχοϋπαλλήλων και ΑΕΙ - ΤΕΙ, στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (πλατεία Κάνιγγος, Βερανζέρου 1, 2ος όροφος).
  • Σύσκεψη που συγκαλεί το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής με σωματεία και επιτροπές αγώνα του κλάδου στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία του Συνδικάτου (3ης Σεπτεμβρίου 48, 2ος όροφος).

Αύριο, Παρασκευή 18 Φλεβάρη:

  • Σύσκεψη της Γραμματείας Καρδίτσας του ΠΑΜΕ, στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
  • Σύσκεψη της Γραμματείας Κορινθίας του ΠΑΜΕ στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών (απέναντι από τον ΟΣΕ).

Σάββατο 19 Φλεβάρη:

  • Σύσκεψη της Γραμματείας Καλαμάτας του ΠΑΜΕ στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας»,

Δευτέρα 21 Φλεβάρη:

  • Σύσκεψη της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Τρίτη 22 Φλεβάρη:

  • Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ) για την κήρυξη 24ωρης απεργίας των κλάδων στις 17 Μάρτη και την προετοιμασία περιφερειακών συσκέψεων για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των εργαζομένων στον απεργιακό αγώνα.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοι στη μάχη για την απεργία στις 24 Φλεβάρη(2010-02-14 00:00:00.0)
Πλαταίνει το πολύμορφο άνοιγμα(2010-02-03 00:00:00.0)
Πλατιές συσκέψεις για τις 17 του Μάρτη(2009-02-24 00:00:00.0)
Περιοδείες και συσκέψεις(2009-02-14 00:00:00.0)
Μακραίνει η απεργιακή λίστα(2005-02-19 00:00:00.0)
Συσκέψεις για την προετοιμασία της απεργίας(2005-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ