Κυριακή 14 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Από το ξημέρωμα στην περιφρούρηση

Μαζική ήταν η συμμετοχή στην περιφρούρηση της απεργίας και στην «ΥΦΑΝΤΗΣ», όπου το προηγούμενο διάστημα έγιναν απολύσεις
Μαζική ήταν η συμμετοχή στην περιφρούρηση της απεργίας και στην «ΥΦΑΝΤΗΣ», όπου το προηγούμενο διάστημα έγιναν απολύσεις
Μια ακόμα σημαντική μάχη, τη μάχη της περιφρούρησης έδωσαν οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα με την ίδια ένταση και ορμή που έδωσαν τη μάχη για την επιτυχία της. Τα αποτελέσματα αυτής της μάχης πολλά: οι ταξικές δυνάμεις κέρδισαν για ακόμα μια φορά την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση των εργαζομένων. Δόθηκε μήνυμα αισιοδοξίας και μαχητικότητας, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία. Υπήρξαν περιπτώσεις όπου, την ώρα της περιφρούρησης, εργαζόμενοι από γειτονικούς τόπους δουλειάς, βγήκαν και επιδοκίμασαν την πρωτοπόρα δράση των ταξικών συνδικάτων.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα των εργαζομένων στο ξενοδοχείο «ΣΤΑΝΛΕΥ» όπου απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας που εκφράζεται με απολύσεις και με διαθεσιμότητες οι εργαζόμενοι απάντησαν με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία. Σε αυτό συνέβαλε τόσο η έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράσταση των ταξικών δυνάμεων τις προηγούμενες μέρες (κλαδικό συνδικάτο, ΠΑΜΕ, εργαζόμενοι του κλάδου), όπως και η προχτεσινή μάχη της περιφρούρησης. Μάλιστα για πρώτη φορά πολλοί εργαζόμενοι από το «ΣΤΑΝΛΕΥ» συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

«Λουκέτο» έβαλαν οι ταξικές δυνάμεις σε μια σειρά χώρους όπου η πλειοψηφία των εργαζομένων είναι μετανάστες, όπως στην «Εταιρεία Ανακύκλωσης Στερεών Αποβλήτων» στο Μαρούσι. Στο λιμάνι του Πειραιά εργάτες της θάλασσας και της στεριάς έδωσαν ενωμένοι τη μάχη της περιφρούρησης πάνω στους καταπέλτες των πλοίων. Αργά το μεσημέρι εργάτες από όλα τα σημεία της Αθήνας έσπευσαν στο λιμάνι, συμπαρατάχθηκαν με τους άλλους απεργούς δίνοντας τη μάχη μέχρι τη λήξη της απεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ