Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κάλεσμα ξεσηκωμού στις 10 Δεκέμβρη

Με περιοδείες στους τόπους δουλειάς κορυφώνεται η δράση των ταξικών δυνάμεων για την πανεργατική πανελλαδική απεργία. Σύσκεψη χτες στον Πειραιά

Νεολαίοι διαδηλώνουν στον Πειραιά, στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στις 27 Νοέμβρη

ΛΕΠΙΔΗΣ

Νεολαίοι διαδηλώνουν στον Πειραιά, στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στις 27 Νοέμβρη
Η όξυνση της ταξικής πάλης και όχι η ταξική συνεργασία είναι η απάντηση στην κρίση και στα σχέδια των κεφαλαιοκρατών να φορτώσουν τις συνέπειές της στους εργάτες. Σε αυτή την κατεύθυνση τα στελέχη του ΠΑΜΕ, συνδικάτα και συνδικαλιστές, εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στον ταξικό πόλο, εξορμούν στους τόπους δουλειάς, καλώντας τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 10 Δεκέμβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις. Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στην Ομόνοια, στις 10.30 το πρωί. Στη Θεσσαλονίκη, στο Αγαλμα του Βενιζέλου στις 10 το πρωί.

Οι ταξικές δυνάμεις του Πειραιά ανεβάζουν τον πήχη των απαιτήσεων, ώστε η απεργία στις 10 Δεκέμβρη να αποτελέσει έναν σημαντικό σταθμό στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων στεριάς και θάλασσας με όρους αντεπίθεσης. Αυτό ήταν το κύριο στοιχείο που αναδείχτηκε χτες, στη διάρκεια μαζικής σύσκεψης, που διοργάνωσε η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Οπως αποφασίστηκε, η απεργιακή συγκέντρωση να γίνει στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Λουδοβίκου του Ηλεκτρικού Σταθμού Πειραιά. Οπως τονίστηκε, η μαζικότητά της θα πρέπει να ξεπερνάει τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Στην εισήγηση, ο Ν. Ξουράφης, μέλος της Γραμματείας Πειραιά, τόνισε ότι το πλαίσιο του ΠΑΜΕ πρέπει να γίνει κατάκτηση των εργαζομένων, να «εισβάλει» σε κάθε χώρο δουλειάς. Κάθε σωματείο να δράσει σχεδιασμένα, να δέσει το πλαίσιο του Μετώπου με τα ειδικότερα προβλήματα. Να γίνουν παντού συνελεύσεις, συσκέψεις, περιοδείες. Ακόμα, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην υπόθεση της αλλαγής του συσχετισμού δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα και ειδικότερα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, όπου οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ, σε πλήρη ευθυγράμμιση, διέλυσαν το Εκτακτο Συνέδριο που οι ίδιες είχαν δρομολογήσει.

Στην Αθήνα, μεταξύ άλλων, περιοδείες θα γίνουν σήμερα σε ξενοδοχεία στην Ομόνοια. Αύριο σε επισιτιστικά καταστήματα στα Βόρεια Προάστια, την Παρασκευή σε επισιτιστικά καταστήματα στη Γλυφάδα και τη Βουλιαγμένη και το Σαββατοκύριακο σε ξενοδοχεία στο Σύνταγμα. Επίσης, σήμερα θα γίνει σύσκεψη γυναικών στο Συνδικάτο Επισιτισμού και το απόγευμα θα γίνει γενική συνέλευση για την απεργία. Ακόμα, σε σύσκεψη καλεί αύριο, στις 7 το απόγευμα, η Επιτροπή Νέων της Ενωσης Ηλεκτροτεχνιτών Νομού Αττικής. Η σύσκεψη θα γίνει στο Στέκι Εργαζομένων, στην οδό Πατησίων 252 (πλ. Κολιάτσου).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ