Κυριακή 14 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το χρήμα του ΤΕΜΠΜΕ

Μεγάλος ο καυγάς που ξέσπασε γύρω από το Ταμείο Εγγυοδοσίας των μικρών επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) πριν από λίγες μέρες, με το σύλλογο εργαζομένων να αντιδρά στη νέα διοίκηση που προώθησε το υπουργείο Οικονομίας και τον απερχόμενο πρόεδρο να συγκρίνει το πλούσιο έργο του με των προκατόχων του.

Και ξαφνικά, παντού ακούγεται το ΤΕΜΠΜΕ. Η υπουργός Οικονομίας Λ. Κατσέλη το έχει μόνιμα στις ομιλίες της. Μάλιστα προανήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων. Οι εμποροβιομήχανοι, οι βιοτέχνες, οι έμποροι, όλοι μιλούν για το ΤΕΜΠΜΕ.

Κι απ' ό,τι φαίνεται δικαίως, αφού η κυβέρνηση θα το χρησιμοποιήσει από τη μία για να ενισχύσει εκείνες τις - καθόλου μικρές- επιχειρήσεις που κρίνει «βιώσιμες» και από την άλλη για να δημαγωγήσει υπέρ των... μικρών επιχειρήσεων.

Πολύ χρήμα αναμένεται να περάσει από τη «βρύση» του ΤΕΜΠΜΕ το επόμενο διάστημα, μόνο που το «ποτήρι» της συντριπτικής πλειοψηφίας των μικρών ΕΒΕ θα παραμείνει άδειο. Γι' αυτό, ας κάνουν οι μικροί ΕΒΕ αυτό που μπορεί να τους ανοίξει δρόμο σε όφελός τους. Είναι καιρός για αντίσταση κι όχι για αυταπάτες. Σε κοινό αντιμονοπωλιακό αγώνα με τους εργαζόμενους και τους φτωχούς αγρότες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ