Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΣΥΠΑ
ΟΧΙ στην παράδοση του Ελληνικού

Την κατηγορηματική της αντίθεση στην παράδοση της τεράστιας έκτασης του αεροδρομίου του Ελληνικού στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, εκφράζει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) και ζητά άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό, για να του εκθέσει τους λόγους που επιβάλλουν τη διατήρηση σε πλήρη επιχειρησιακή χρήση του κυρίως διαδρόμου του αεροδρομίου, μήκους 3.500 μέτρων.

Με επιστολή που απέστειλε η ΟΣΥΠΑ στη Βουλή και σε όλα τα πολιτικά κόμματα, αναφορικά με τα σχέδια των αρμοδίων για τη μετατροπή της έκτασης του αεροδρομίου του Ελληνικού σε Εμπορικό και Συνεδριακό Κέντρο, μεταξύ άλλων επισημαίνει και καταγγέλλει τα εξής:

Η κατάργηση - καταστροφή ενός αεροδρομίου και ιδιαίτερα ο περιορισμός των επιχειρησιακών δεδομένων των διαδρόμων προσγείωσης αεροσκαφών, συνιστά παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς, πουθενά στον κόσμο δεν έχει καταστραφεί αεροδρόμιο επειδή κατασκευάστηκε νέο. Στην Τουρκία δίπλα στο αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης κατασκευάστηκε πρόσφατα νέο αεροδρόμιο, που λειτουργεί παράλληλα με το παλιό. Στη Γερμανία κατασκευάστηκε το αεροδρόμιο Μόναχο ΙΙ, αλλά συνέχισε να λειτουργεί το αεροδρόμιο Μόναχο Ι. Στο Παρίσι κατασκευάστηκε το Σαρλ ντε Γκολ, αλλά δεν καταργήθηκε το Ορλύ. Στο Λονδίνο έφτιαξαν δύο αεροδρόμια, αλλά δεν έκλεισαν το «Χίθροου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ