Παρασκευή 5 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΔΗΠΑΚ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΕΝΓΕ
Αξονας πάλης η αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία

Αρχίζει σήμερα το 7ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας

Με τα συνθήματα «Ολοι οι γιατροί με μόνιμη δουλειά, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα» και «Ολοι οι ασθενείς με σύγχρονες - δωρεάν ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες» απευθύνεται η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών στους αντιπροσώπους του 7ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), που αρχίζει σήμερα.

«Οι κυβερνήσεις, υπογραμμίζει στη διακήρυξή της η ΔΗΠΑΚ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν προωθήσει σοβαρές αντιδραστικές αλλαγές στην κατεύθυνση ιδιωτικοποίησης - εμπορευματοποίησης της Υγείας - Πρόνοιας, με οδυνηρές συνέπειες σε βάρος των εργατικών - λαϊκών οικογενειών και των Υγειονομικών. Οι αλλαγές αυτές είναι μέρος των γενικότερων αντιλαϊκών ανατροπών στην Κοινωνική Ασφάλιση, στις κοινωνικές υπηρεσίες που προωθούνται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) και κατευθύνονται από συγκεκριμένες αποφάσεις (Μάαστριχτ, Στρατηγική της Λισαβόνας) που έχουν συναποφασίσει οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών».

«Με πρόσχημα, τονίζει η ΔΗΠΑΚ, την οικονομική κρίση επεκτείνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα και οικοδομούν ένα σύστημα, όπου και οι δημόσιες υπηρεσίες Υγείας λειτουργούν ως επιχειρήσεις με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Γι' αυτό και προετοιμάζονται πυρετωδώς για το σχέδιο "Καλλικράτης" ώστε να τους διευκολύνει στο στόχο τους. Αυτό μεταφράζεται σε εντατικοποίηση και ελαστικοποίηση εργασίας όλων των υγειονομικών και σε χτύπημα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων».

Αναφερόμενη στις άλλες παρατάξεις, η ΔΗΠΑΚ επισημαίνει: «Οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στην ΟΕΝΓΕ ΔΗΚΝΙ (ΝΔ), ΠΑΣΚ (ΠΑΣΟΚ), ΑΕΓ (ΣΥΡΙΖΑ) και σε συγκεκριμένα θέματα η ΑΡΣΙ, όχι μόνο δεν ανέδειξαν τις θεμελιώδεις αλήθειες και την πραγματικότητα που οξύνουν περισσότερο τις αντιθέσεις (ανάμεσα στις ανάγκες και την ικανοποίησή τους) στην Υγεία, αλλά με τέχνη τις απέκρυψαν. Σκοπός τους δεν είναι η ρήξη με την επιχειρηματική δράση στην Υγεία και το κεφάλαιο, αλλά η άμβλυνση των αντιθέσεων με μόνιμο στόχο την παντοτινή κυριαρχία του κέρδους. Σε αυτά τα πλαίσια: Στήριξαν τον κοινωνικό διάλογο (που στόχο είχε την αφαίρεση δικαιωμάτων). Ακόμα τους στηρίζουν!! Γίνανε συνδιαχειριστές στα αντιδραστικά νομοσχέδια, στις προσλήψεις (που δεν έχουν γίνει) και συνδιαλέγονται το πώς θα λειτουργούν τα τμήματα επειγόντων έχοντας εκφράσει σιωπητήριο για την ΠΦΥ και τα ΚΥ αστικού τύπου. Η δήθεν κριτική και η εκ των υστέρων αποχώρηση της ΑΡΣΙ από το "διάλογο" δεν τους απαλλάσσει από τις βαρύτατες ευθύνες».

Η ΔΗΠΑΚ υπερασπίζεται το γιατρό επιστήμονα που αφιερώνει τις δυνάμεις του στις λαϊκές ανάγκες και όχι το γιατρό υποχείριο των φαρμακευτικών εταιρειών και παλεύει για πλήρως στελεχωμένες και εξοπλισμένες μονάδες Υγείας σε όλα τα επίπεδα του συστήματος που θα αξιοποιούν τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας προς όφελος των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν μεθαύριο με την εκλογή νέου Γενικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων της ΟΕΝΓΕ στην ΑΔΕΔΥ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οχι στο «νέο ΕΣΥ» των ΣΔΙΤ και της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας(2021-10-05 00:00:00.0)
Τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΙΝΑΠ(2013-02-23 00:00:00.0)
Σήμερα οι εκλογές στην ΕΙΝΑΠ(2013-02-21 00:00:00.0)
Διπλό προσκλητήριο της ΔΗΠΑΚ(2009-12-16 00:00:00.0)
Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις(2007-03-10 00:00:00.0)
Τριήμερη απεργία των γιατρών(2003-09-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ