Παρασκευή 5 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΑΣΤΙΚΑ ΜΜΕ
«Εξαφανίζουν» την απεργία

Τη «σιωπή» που επιβάλλουν στους εργατικούς αγώνες κατήγγειλε το ΠΑΜΕ, με χτεσινές παρεμβάσεις σε ιδιωτικά κανάλια

Παρέμβαση για να σπάσει η «σιωπή» που έχουν επιβάλλει τα αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, με αποκορύφωμα την «εξαφάνιση» ουσιαστικά της καθημερινής πολύμορφης και πλατιάς δράσης που εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα αναλαμβάνουν για την απεργία στις 10 Φλεβάρη, πραγματοποίησαν χτες αντιπροσωπείες ταξικών συνδικάτων στο «MEGA», στην ΕΡΤ, στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1.

Την ώρα που τα αστικά ΜΜΕ βομβαρδίζουν καθημερινά τις εργατικές οικογένειες για την «ανάγκη» να προχωρήσουν τα αντεργατικά μέτρα της ΕΕ και των κυβερνήσεων του κεφαλαίου (αποσιωπώντας σκόπιμα ότι πρόκειται για μέτρα αναγκαία για την προστασία της κερδοφορίας του κεφαλαίου αλλά φαρμακερά για τους εργαζόμενους) και σπέρνουν το φόβο αξιοποιώντας τα «άδεια ταμεία», χωρίς να λένε ποιος τα αδειάζει ούτε και για ποιο λόγο οι πρασινογάλαζες κυβερνήσεις τα θέλουν γεμάτα, οι θέσεις και οι παρεμβάσεις των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων, το κάλεσμα αντίστασης που απευθύνουν στους εργαζόμενους, αλλά και - φυσικά - η δυνατότητα οι εργάτες να έχουν νέες κατακτήσεις «δεν υπάρχουν».

Οι αντιπροσωπείες των ταξικών συνδικάτων κατήγγειλαν αυτή την κατάσταση, απαιτώντας να αλλάξει. Χαρακτηριστικό της στάσης με την οποία οι μεγαλοκαναλάρχες αντιμετωπίζουν τους εκπροσώπους των εργαζομένων ήταν η περιφρονητική αντιμετώπιση της διοίκησης του MEGA που ούτε καν δέχτηκε να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία.

Βέβαια, η στάση αυτή των ιδιοκτητών των ΜΜΕ δε γεννά καμιά έκπληξη. Αναδεικνύει ωστόσο την ανάγκη και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ να στρατευτούν στην πάλη για ριζικές οικονομικές και πολιτικές ανατροπές, ώστε τα ΜΜΕ να πάψουν να βρίσκονται στα χέρια του κεφαλαίου. Αφού αν δεν περάσουν στον έλεγχο μιας εργατικής εξουσίας, θα εξακολουθούν να αποτελούν και χώρους εκμετάλλευσης των εργαζομένων σε αυτά και εργαλεία υπονόμευσης των συμφερόντων συνολικά του εργαζόμενου λαού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ