Παρασκευή 5 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
Δράση για να κλείσουν ιδρύματα και σχολές

Κινητοποιήσεις μέσα στα ιδρύματα οργανώνει το ΜΑΣ σε όλη τη χώρα

Μάχη μέχρι και την τελευταία μέρα ώστε στις 10 Φλεβάρη να «νεκρώσουν», να κλείσουν πανεπιστήμια και ΤΕΙ, δίνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). Φοιτητές και σπουδαστές απαντούν στο αντιλαϊκό κυβερνητικό διάγγελμα με το δικό τους διάγγελμα ρήξης και ανατροπής. Σε δρόμους, αμφιθέατρα, κυλικεία. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: «Δεν πληρώνουμε την κρίση τους. Ανυπακοή, απειθαρχία, αντεπίθεση».

Σε κατάληψη της φοιτητικής λέσχης του Ιονίου Πανεπιστημίου υπερασπίζοντας το δικαίωμα στη δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές, προχώρησαν χτες οι φοιτητές του ιδρύματος με πρωτοβουλία του ΜΑΣ και των Επιτροπών Αγώνα Μουσικού και Μεταφραστικού. Για 3 περίπου ώρες, σε μια συμβολική και συνάμα ουσιαστική ενέργεια που συνάντησε την ευρεία αποδοχή και ανταπόκριση των φοιτητών διανέμονταν δωρεάν φαγητό. Οι ταμειακές μηχανές έκλεισαν και όλοι οι φοιτητές σιτίστηκαν χωρίς να πληρώσουν ούτε ευρώ. Αυτή η διεκδίκηση δωρεάν σίτισης για όλους τους φοιτητές, βελτίωσης των υποδομών και της ποιότητας του φαγητού, της υπεράσπισης συνολικά της φοιτητικής μέριμνας, συνάντησε την αντίδραση της ΠΑΣΠ. Μέλη της κυβερνητικής παράταξης έφτασαν στο σημείο απροκάλυπτα να ταυτιστούν με τα συμφέροντα του ιδιώτη στον οποίο έχει εκχωρηθεί η σίτιση και να εκστομίσουν τρομοκρατικά επιχειρήματα ότι δήθεν, με τέτοιου είδους ενέργειες θα μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι της λέσχης! Ηταν μια μάταιη προσπάθεια να στρέψουν τους εργαζόμενους - αρκετοί από τους οποίους είναι και φοιτητές δουλεύοντας στο μάζεμα δίσκων με 3 ευρώ την ώρα - ενάντια στην κινητοποίηση.

Στην Πάτρα, χτες, με πρωτοβουλία της τοπικής γραμματείας του ΜΑΣ και με αφορμή το όλο και μεγαλύτερο βάθεμα ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης, δεκάδες φοιτητές που συσπειρώνονται στις Επιτροπές Αγώνα και το ΜΑΣ απέκλεισαν συμβολικά το δρόμο έξω από την έδρα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, διεκδικώντας δημόσια δωρεάν παιδεία προσανατολισμένη στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Στην Αθήνα, οι Επιτροπές Αγώνα Μηχανολόγων και Ηλεκτρολόγων στο ΕΜΠ έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στους προέδρους των τμημάτων απαιτώντας να μείνουν κλειστές οι σχολές στις 10 Φλεβάρη, ενώ μαζικές εξορμήσεις έγιναν σε όλες τις σχολές της χώρας, όπου η ανταπόκριση κυρίως των εργαζόμενων φοιτητών και σπουδαστών ήταν άμεση για την απεργία της Τετάρτης.

Με πρωτοβουλία και παρέμβαση του ΜΑΣ, παρά το γεγονός ότι είναι περίοδος εξεταστικής, καθημερινά παίρνονται και νέες αποφάσεις για να κλείσουν οι σχολές. Μέχρι στιγμής έχει αποφασιστεί ότι θα κλείσουν στις 10 Φλεβάρη τα εξής ιδρύματα και σχολές:

ΑΣΟΕΕ

ΣΕΜΦΕ (ΕΜΠ)

ΧΗΜΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (ΕΜΠ)

ΦΥΣΙΚΟ ΑΘΗΝΑΣ

ΝΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΑΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΘΗΝΑΣ

ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΓΤΚΣ (ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ)

Η/Υ (ΑΘΗΝΑΣ)

ΤΕΦΑΑ (ΤΡΙΚΑΛΩΝ)

ΠΤΕΤ (ΓΙΑΝΝΕΝΑ)

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ (ΓΙΑΝΝΕΝΑ)

ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑ (ΚΕΡΚΥΡΑ)

ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΤΕ (ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ)

ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδίκησαν πραγματική αναβάθμιση των σπουδών(2018-02-27 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για τη φοιτητική μέριμνα(2012-10-17 00:00:00.0)
Απαίτησαν δωρεάν σίτιση(2012-10-12 00:00:00.0)
Δωρεάν μετακίνηση φοιτητών - σπουδαστών(2012-09-21 00:00:00.0)
Ολοι στο συλλαλητήριο στις 19 Γενάρη!(2011-01-12 00:00:00.0)
Πολύμορφες δραστηριότητες σήμερα σε όλη τη χώρα(2007-10-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ