Κυριακή 24 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ
Ταξικό αγωνιστικό κάλεσμα στους εργαζόμενους του Δημοσίου

Η ενιαία επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το κεφάλαιο, ο ρόλος της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ, όπως και της ΓΣΕΕ, ως στυλοβάτη της αντεργατικής πολιτικής, αναδεικνύουν την αναγκαιότητα και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο μαζί με όλη την εργατική τάξη να ματαιώσουν τους αντεργατικούς σχεδιασμούς. Στην κατεύθυνση αυτή να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία στις 10 Φλεβάρη και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, με καθοδηγητή το σύνθημα «Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία».

Τα παραπάνω υπογραμμίζονται στην ανακοίνωση-κάλεσμα του ΠΑΜΕ προς τους εργαζόμενους του Δημοσίου. Η πρωτοφανής επίθεση, σημειώνεται, για τους δημόσιους υπαλλήλους εκφράζεται μέσα από:

  • Τη συρρίκνωση τουλάχιστον κατά 10% των αποδοχών τους, μέσα από το πάγωμα του μισθού και την περικοπή των επιδομάτων.
  • Την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για χιλιάδες γυναίκες δημόσιους υπαλλήλους και τη μετατροπή της σύνταξης από κοινωνική σε επαγγελματική, ανταποδοτική. Τη μείωση των συντάξεων.
  • Τις απολύσεις που έγιναν και θα γίνουν χιλιάδων εργαζομένων που κάλυπταν μέρος των πραγματικών αναγκών του Δημοσίου και εξυπηρετούσαν λαϊκές ανάγκες.
  • Το γεγονός ότι χιλιάδες συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν πάρει τις συντάξεις και το εφάπαξ και ταυτόχρονα απολαμβάνουν ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας και Περίθαλψης, όπως γίνεται για το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων.
  • Το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», μέσω του οποίου νέοι τομείς και υπηρεσίες του Δημοσίου θα ιδιωτικοποιηθούν με ακόμα πιο δυσβάσταχτες συνέπειες για το λαό και τους δημόσιους υπαλλήλους.

Για τη θύελλα των αντεργατικών μέτρων το ΠΑΜΕ είχε προειδοποιήσει προεκλογικά. Αυτό που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υλοποιεί είναι πολύ χειρότερο. Ενδεικτικά είναι τα προτεινόμενα μέτρα για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό. «Η κυβέρνηση και μια στρατιά καλοπληρωμένων χρυσοκάνθαρων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και όχι μόνο», σημειώνεται στην ανακοίνωση, προσπαθούν να πείσουν πως τα μέτρα αυτά «είναι μεν επώδυνα, αλλά αναγκαία και σε τελευταία ανάλυση χρήσιμα για τους εργαζόμενους, για αυτό και οι εργαζόμενοι πρέπει να στηρίξουν το Πρόγραμμα Σταθερότητας.

Τίποτα πιο ψεύτικο και πιο επικίνδυνο από αυτό. Τα μέτρα αυτά είναι αναγκαία και χρήσιμα για το κεφάλαιο και μόνο», ενώ «θα οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση τη θέση των εργαζομένων. Είναι παράγοντας που οδηγεί στην ανάγκη, στο μέλλον, ακόμη πιο αντιλαϊκών μέτρων, όπως έγινε και με όλα τα προηγούμενα αντιλαϊκά μέτρα όλων των κυβερνήσεων. Για αυτό οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο έχουν χρέος και συμφέρον να τα παρεμποδίσουν, να τα ματαιώσουν».

Στη συνέχεια το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, όπως και συνολικά η εργατική τάξη, συμβάλλουν στην παραγωγή τεράστιου πλούτου και η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους είναι πέρα για πέρα ρεαλιστική δυνατότητα. Και πιο κάτω κάνει καθαρό ότι: «Η συσπείρωση στο ΠΑΜΕ είναι όρος και προϋπόθεση για τη λαϊκή αντεπίθεση».

Για τις ευθύνες της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ σημειώνει στην ανακοίνωση: «Ακόμα και τώρα που έχει αποκαλυφθεί όλη η κυβερνητική, αντεργατική βαρβαρότητα, η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ παραμένει ένας από τους βασικούς στυλοβάτες της. Τα όρια της συγκεκριμένης πλειοψηφίας φτάνουν έως την επιμέρους κριτική σε κάποιο μέτρο, έως τη διατύπωση κάποιου παραπόνου και έως την κήρυξη κάποιας απεργίας με το χαραχτήρα της ντουφεκιάς και της εκτόνωσης και αντιπαραθετικά, υπονομευτικά προς το ΠΑΜΕ, όπως έκαναν με την απόφαση για απεργία στις 10 Φλεβάρη αντί για τις 11 που είχε αποφασίσει αρχικά το ΠΑΜΕ».

Καταλήγει αναδεικνύοντας την ανάγκη συσπείρωσης με τις ταξικές δυνάμεις:

«Μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 10 Φλεβάρη και συμμετοχή στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ είναι η μόνη απάντηση που οφείλουν να δώσουν οι εργαζόμενοι του Δημοσίου, τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στα συνδικαλιστικά της δεκανίκια. Μαζί με όλη την εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο ένα σύνθημα τους καθοδηγεί: ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ