Κυριακή 24 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΒΕ
Κλείνουν μαγαζιά και βιοτεχνίες στις 10 του Φλεβάρη

Συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 10 το πρωί

Στα θύματα της αντιλαϊκής θύελλας που σαρώνει με ιδιαίτερη σφοδρότητα τα δικαιώματα των εργαζομένων, των αγροτών, των συνταξιούχων, των νέων, περιλαμβάνονται και εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες, μικροί έμποροι και βιοτέχνες. Η μείωση του τζίρου αποτελεί πλέον κανόνα για τη συντριπτική τους πλειοψηφία και τα μικρομάγαζα, που ζουν από τις γειτονιές και συγκροτούν τις τοπικές αγορές, μοιράζονται τις συνέπειες της ανεργίας, των χαμηλών μισθών, της ακρίβειας που στερεί ακόμη και βασικά αγαθά από τα λαϊκά νοικοκυριά. Σ' αυτή τη βάση, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ καλεί σε πανελλαδικό κλείσιμο καταστημάτων για την Τετάρτη 10 του Φλεβάρη. Στην προκήρυξή της σημειώνει ότι «το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την πολιτική της ΝΔ. Τα ελλείμματα δεν είναι δικά μας, τα δημιούργησε η πολιτική τους. Ψάχνουν να βρουν εξιλαστήρια θύματα για την κρίση των μονοπωλίων», και προσθέτει: «Μπορούμε να εμποδίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική, με τη συμμαχία και την κοινή δράση με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα μπορούμε να την ανατρέψουμε. Αγώνες χρειάζονται».

Στο αγωνιστικό της κάλεσμα, η Συντονιστική σημείωνε, χαρακτηριστικά: «Επειδή είναι άμεση ανάγκη το συνδικαλιστικό κίνημα να οργανώσει την απάντησή του στην αντιλαϊκή λαίλαπα και να αγωνιστεί για να μην περάσουν τα νέα μέτρα. Επειδή η μέχρι τώρα τακτική των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, που έσπευσαν να καθίσουν στο τραπέζι του στημένου κοινωνικού διάλογου, αποδείχτηκε για άλλη μια φορά επιζήμια για τα συμφέροντα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ. Οι αγωνιστικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος παίρνουμε την πρωτοβουλία της αγωνιστικής συσπείρωσης και πάλης. Καλούμε τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, τις Τοπικές και Κλαδικές Ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία να αποφασίσουν πανελλαδική κινητοποίηση την Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2010, κλείσιμο καταστημάτων και βιοτεχνιών και οργάνωση αγωνιστικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα».

Ηδη η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση, στηρίζοντας το πλαίσιο πάλης της Συντονιστικής Επιτροπής. «Την Τετάρτη 10/2 κλείνουμε τα μαγαζιά μας», ανακοίνωσε και η Ενωση Ιδιοκτητών Καθαριστηρίων «Η Αναγέννηση».

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τα όργανα της ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο, μέσα από το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, πλήττουν πολύπλευρα και τους ΕΒΕ, οι οποίοι με την καπιταλιστική κρίση έχουν φτάσει σε οριακό σημείο, αλλά αντιμετωπίζουν σημαντικές αντιξοότητες εδώ και πολλά χρόνια, θύματα κι αυτοί της πολιτικής του δικομματισμού. Οσο περισσότερο τους «εξυμνούσαν», καθώς αντιπροσωπεύουν μεγάλο τμήμα του εκλογικού σώματος, τόσο περισσότερο τους οδηγούσαν στη «γωνία» της εκμετάλλευσης και της απαξίωσης. Τα φορολογικά βάρη αυξάνονταν την ίδια ώρα που οι μεγάλες επιχειρήσεις απολάμβαναν νέες απαλλαγές και μειώσεις φόρων. Η πολιτική της αθρόας εισόδου ξένων πολυεθνικών στο λιανικό εμπόριο, της επέκτασης των πολυκαταστημάτων και η αύξηση των εισαγωγών βιοτεχνικών προϊόντων, στη βάση των κατευθύνσεων της Συνθήκης του Μάαστριχτ και των επόμενων επεξεργασιών της ΕΕ, έχει συρρικνώσει έως και εξαφανίσει ολόκληρους κλάδους.

Το διεκδικητικό πλαίσιο της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα έχει ως εξής:

  • Ο καθένας να πληρώνει με βάση τη φοροδοτική του ικανότητα.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης (διατροφή, ένδυση κλπ.).
  • Ατομικό αφορολόγητο στα 20.000 ευρώ και για τετραμελή οικογένεια 40.000 ευρώ.
  • Κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων και ανέλεγκτων χρήσεων.
  • Τα λογιστικά βιβλία μοναδική πηγή προσδιορισμού του εισοδήματός μας.
  • Κλείσιμο των χρήσεων σε σύντομο χρόνο από την κατάθεση των δηλώσεων στην εφορία.
  • Κοινωνική Ασφάλιση δημόσια και καθολική.
  • Κρατική επιχορήγηση στα 2/3 του προϋπολογισμού του ΟΑΕΕ.
  • Αμεση κάλυψη των ελλειμμάτων του Ταμείου από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Κατάργηση του ΠΔ 258/2005 και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Κατώτερη σύνταξη στα όρια διαβίωσης των συνταξιούχων 1.150 ευρώ.
  • Κατάργηση των εισφορών για την Υγεία. Δωρεάν και αποκλειστικά Δημόσια Υγεία.
  • Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Επίδομα τοκετού και μητρότητας.
  • Δημιουργία κλάδου βαρέων και ανθυγιεινών στον ΟΑΕΕ.
  • Οχι στη λεγόμενη απελευθέρωση των επαγγελμάτων που οδηγεί στη μονοπώληση.
  • Αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων στο 45%.

Γ. Φ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το «Μεσοπρόθεσμο» δεν πρέπει να περάσει(2011-06-25 00:00:00.0)
Οποία έκπληξις!...(2010-02-05 00:00:00.0)
Μαζικά και αγωνιστικά στις 9 Νοέμβρη(2009-11-04 00:00:00.0)
Δυναμικά για τις 22 Οκτώβρη(2008-10-17 00:00:00.0)
Συμπόρευση με ...νόημα(2008-10-08 00:00:00.0)
Βήμα συντονισμού ενάντια στον κοινό αντίπαλο(2007-12-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ