Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 24 Γενάρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10583

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι Θέσεις του Κόμματος για την κτήση ιθαγένειας από μετανάστες και τη συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές

Αμεση νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, νομιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις των παιδιών μεταναστών που γεννιούνται ή μεγαλώνουν στην Ελλάδα. Απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης και ανανέωσης των αδειών διαμονής, εργασίας και οικογενειακής επανένωσης. Ισα δικαιώματα χωρίς διακρίσεις.


ΣΕΛ.  2  -  3

ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ για την απεργία στις 10 Φλεβάρη με το ΠΑΜΕ
  • Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε κάθε εργασιακό χώρο, είναι η προϋπόθεση για την επιτυχία του αγώνα
  • Σε κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους, με κλείσιμο μαγαζιών και βιοτεχνιών, καλεί η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ

Μέρα με τη μέρα οι ταξικές δυνάμεις αναπτύσσουν εκτεταμένη μαχητική δράση για την επιτυχία της απεργίας στις 10 Φλεβάρη. Για να αποκρούσουμε τις νέες μειώσεις στους μισθούς, τις απολύσεις, τα νέα φορολογικά βάρη, το γκρέμισμα όσων έχουν απομείνει στα ασφαλιστικά δικαιώματα και σε συντάξεις. Για να πληρώσουν την κρίση οι μεγαλοβιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι που συγκεντρώνουν τεράστια και αμύθητα κέρδη από την εκμετάλλευση των εργατών. Αυτοί δημιούργησαν τα ελλείμματα και τα μεγάλα χρέη του κράτους και των ασφαλιστικών ταμείων με τις μεγάλες φοροαπαλλαγές και τα προνόμια που τους δίνονται, με τις τεράστιες κρατικές χρηματοδοτήσεις. Κανένας σεβασμός, καμιά υπακοή στην πολιτική της ΕΕ, στα κόμματα που την υποστηρίζουν. Καμιά εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στους εκπροσώπους της εργατικής αριστοκρατίας, στον εργοδοτικό συνδικαλισμό. Αυτοί υπονομεύουν τον αγώνα και βάζουν πλάτη για να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα. Αντεπίθεση με την πάλη μας, με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας, με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα.


ΣΕΛ.  8  -  11

MotionTeam

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ

Αύριο μαχητική συγκέντρωση έξω από το Ζάππειο

Ενισχύονται καθημερινά τα δεκάδες μπλόκα που υπάρχουν στους εθνικούς δρόμους όλης της χώρας, για την ικανοποίηση των πέρα ως πέρα δίκαιων αιτημάτων τους. Λένε ΟΧΙ στο διάλογο-απάτη με αυτούς που τους ξεκληρίζουν και ζυμώνουν την ενωτική τους απάντηση σε κυβέρνηση - ΕΕ - εμποροβιομήχανους. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλου του λαού, για εγχώρια αγροτική ανάπτυξη σε όφελός του κόντρα στα μονοπώλια.


ΣΕΛ.  15   -   18

Προσφέρουν στο ΚΚΕ
  • Τα κεντρικά της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ προσφέρουν στο ΚΚΕ 5.000 ευρώ.
  • Φίλοι της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ από τη Ν. Υόρκη προσφέρουν στο ΚΚΕ 4.000 δολάρια.
  • Ο αντιστασιακός Παναγιώτης Βαζούρας προσφέρει στο ΚΚΕ, 8η δόση, ακόμα 1.000 ευρώ.


ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΪΤΗ
Θάνατος, κατοχή και υποδούλωση για ... ανθρωπιστικούς λόγους

ΣΕΛ.  22  -  23
«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ»
Για τα μονοπώλια, ενάντια στο λαό

ΣΕΛ.  20   -   21

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ