Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διάλεξαν το δρομολόγιο της κατρακύλας

Δήλωση του  βετεράνου Συνδικαλιστή Βασίλη Γεωργαντά 

Ο βετεράνος συνδικαλιστής και αντιπρόεδρος σήμερα της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Βασίλης Γεωργαντάς, με αφορμή τις «εκκλήσεις» του Μήτσου Κωστόπουλου και των άλλων τριών πρώην, προς τους βετεράνους του ΚΚΕ να αναλάβουν πρωτοβουλία για να βγάλουν το Κόμμα από την «κρίση», έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Τα είκοσι (20) χρόνια φυλακής με βαριές καταδίκες, τα 76 χρόνια της ηλικίας μου, τα 59 της οργανωτικής κομματικής μου ζωής και τα 50 χρόνια της δράσης μου στο συνδικαλιστικό κίνημα, με υποχρεώνουν να πάρω ξάστερη και παστρική θέση για την κατηφόρα που συνειδητά κατρακυλά το πρώην στέλεχος του Κόμματός μας, Δ. Κωστόπουλος.

Οταν το 1983 τοποθετήθηκε στη ΓΣΕΕ και στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος, ενώ ξέραμε τις αδυναμίες, την αλαζονεία και τα ελαττώματά του, τον στηρίξαμε. Το κάναμε ενώ και εμείς και αυτός γνωρίζαμε ότι άλλα συνδικαλιστικά μας στελέχη (Επιτρόπου, Μαραγκουδάκης, Σαχίνης κ.ά.) ήταν πιο ικανά και πολύ πιο έμπειρα από τον άπειρο τότε συνδικαλιστή Δ. Κωστόπουλο, γιατί θέλαμε να αναδείξουμε ένα νέο στέλεχος.

Οταν το Κόμμα με απλοχεριά τού έδινε αξιώματα και πόστα μεγάλα (μέλος της ΚΕ, βουλευτής, μέλος του ΠΓ, ΓΓ της ΓΣΕΕ, πρόεδρος του ΕΚΑ κλπ.) και πολλά στελέχη έκαναν παρατηρήσεις ότι δεν κάνει σ' ένα πρόσωπο να συγκεντρώνονται τόσες ιδιότητες, δεν τον είδαμε να βγάζει τσιμουδιά γι' αυτό τότε.

Τώρα αποδεικνύεται ότι όχι μονάχα δεν εκτιμά και δε σέβεται τίποτα από όλα αυτά, αλλά έχει και το θράσος να καλεί τους βετεράνους να πάρουμε θέση δίπλα του, στον αντικομμουνιστικό και αντικομματικό του κατήφορο και να γυρίζουμε την Ελλάδα μαζί με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ να χτυπάμε το ΚΚΕ.

Τα άσπρα μας μαλλιά και η ιστορία μας στο συνδικαλιστικό κίνημα, μας λένε ότι όταν κάποιος βάλει την προσωπική του προβολή και την εγωπάθειά του πιο πάνω από το Κόμμα και το συλλογικό αγώνα, τότε, το πού θα κατρακυλήσει και πού θα φτάσει είναι άγνωστο.

Το παράδειγμα του Φαράκου λέει πολλά. Ξεκίνησε από τα ιδεολογικά και έφτασε μέχρι τα «οικονομικά» του Κόμματος και τις κομματικές επιχειρήσεις για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Αυτό το δρομολόγιο, φαίνεται, διάλεξε τώρα και ο Δ. Κωστόπουλος μαζί με τον Γ. Θεωνά και τους άλλους. Οι αντίπαλοι του Κόμματος θα τους καλούν στα κανάλια, τα επιτελεία της κυβέρνησης και του ΣΥΝ θα τους κάνουν συγκεντρώσεις και ύστερα, αφού τους ξεζουμίσουν, θα τους ρίξουν στα αζήτητα.

Το Κόμμα μας, όλα τα μέλη και οι οπαδοί μας, μπροστά στο 16ο Συνέδριο και στην αναγκαιότητα του Μετώπου, θα σταθούμε αταλάντευτοι και στις δυσκολίες αυτής της εποχής, για το καλό της Εργατικής Τάξης και την εκπλήρωση της ιστορικής της αποστολής».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ