Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ - ΝΟΡΒΗΓΙΑ
«Θανατηφόρα» καιρικά φαινόμενα

ΡΩΜΗ - ΟΣΛΟ.-

Ο βιασμός της φύσης, απανταχού της υφηλίου, αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι έχει ολέθριες συνέπειες, κυρίως όσον αφορά στις ανθρώπινες ζωές που χάνονται και όχι μόνο...

Στη βόρεια Ιταλία και συγκεκριμένα στην Τοσκάνη, τέσσερις άνθρωποι πλήρωσαν με τη ζωή τους την οργή της φύσης, καθώς εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών σημειώθηκε κατολίσθηση στο χωριό Βιντσιάνα, 10 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Λούκα στα Απέννινα Ορη, με αποτέλεσμα να καταπλακωθούν σπίτια από όγκους λάσπης και χώματος. Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων μιας 29χρονης γυναίκας και των δύο παιδιών της, 5 και 6 χρονών αντιστοίχως, ενώ αγνοείται η τύχη ενός ακόμη ατόμου και εκφράζονται φόβοι ότι είναι νεκρό.

Είναι το δεύτερο κύμα καταρρακτωδών βροχών που πλήττει τη Βόρεια και Κεντρική Ιταλία, μετά το θέρος και από το πρόσφατο που πλήττει τη χώρα από το Σαββατοκύριακο προκλήθηκαν πλημμύρες, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 1.500 άτομα να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Στη Βενετία το ύψος της βροχής έφθασε τα 124 εκατοστά και σκεπάστηκε από τα νερά ένα μεγάλο τμήμα του ιστορικού της κέντρου. Στην περιοχή της Λιγουρίας, όπου βρίσκονται το λιμάνι της Γένοβας και η ιταλική Ριβιέρα, από τις κατολισθήσεις αποκλείστηκαν αρκετοί δρόμοι.

Ομως πλημμύρες πλήττουν και τη Νορβηγία, που αυτή την εποχή μάλλον θα έπρεπε να έχει σκεπαστεί με χιόνι... Οι βροχές όμως που εξακολουθούν να πέφτουν είναι τόσο ισχυρές, που όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές στο Οσλο, έχουν κλείσει περίπου είκοσι δρόμοι και μια σιδηροδρομική γραμμή, ενώ το ύψος της βροχής έφθασε σε νέο επίπεδο ρεκόρ στη νότια Νορβηγία (495 χιλιοστά από την 1η ως τις 20 Νοέμβρη, τη στιγμή που το προηγούμενο που είχε καταγραφεί το 1959 ήταν 359 χιλιοστά) και υπάρχει κίνδυνος για κατολισθήσεις. Το πιο εξωφρενικό είναι ότι στο χωριό Κόνσμο, στα νοτιοδυτικά της χώρας, βρέχει συνεχώς επί 51 ημέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ