Κυριακή 10 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επιχείρηση παραπλάνησης των αγροτών

Εχουν «δει» πολλά τα μάτια των αγροτών, αλλά και πάλι, φαίνεται πως δεν ξέρουν τι τους περιμένει.

Μια υπηρεσιακού χαρακτήρα συνάντηση που πέρασε στα «ψιλά», ανάμεσα στις υπουργούς Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη και Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Μπατζελή, φάνηκε να έχει ως αντικείμενο ορισμένες αρμοδιότητες που περνούν από το ένα υπουργείο στο άλλο.

Ακούστηκε όμως και κάτι περί φωτοβολταϊκών από αγρότες. Πρόκειται για μια κατεύθυνση που προωθείται σταθερά από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και με την πρόβλεψη εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας.

Γιατί, σου λέει, με την ΚΑΠ και τα άλλα αντιαγροτικά μέτρα που στοχεύουν στην ενίσχυση των μεγαλοπαραγωγών, πού θα πάει, σε λίγο καιρό δε θα μείνει αγρότης για αγρότης.

Και το ΠΑΣΟΚ είναι «μανούλα» στα... «πράσινα άλογα» και στις μεγαλόπνοες ιδέες περί ακάματου κέρδους και εναλλακτικών λύσεων παραπλάνησης των θυμάτων της πολιτικής του. Πνίγει το φτωχό αγρότη, απαξιώνει την παραγωγή του και τον καλεί να φυτέψει... φωτοβολταϊκά, να δανειστεί και να μπει σε ένα χώρο που αλωνίζουν τα μεγάλα συμφέροντα, με χρηματοδοτήσεις, διευκολύνσεις και μεγάλες οικονομικές δυνατότητες.

Αλλά οι αγρότες θα τη δώσουν την πρέπουσα απάντηση με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους που ήδη έχουν ξεκινήσει και κλιμακώνονται.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ