Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιχειρούν να εμπλέξουν το ΚΚΕ στη διαπλοκολογία

  Παντελώς ανυπόστατο δημοσίευμα για «σκανδαλώδη ανάθεση έργου στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ» από τον ΟΤΕ

Να εμπλέξει και το ΚΚΕ στη διαπλοκολογία επιχείρησε χτες η εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», γράφοντας ότι έγινε από τον ΟΤΕ «σκανδαλώδης ανάθεση έργου στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ» και συγκεκριμένα της εκτύπωσης 400.000 τόμων του Χρυσού Οδηγού.

Αφορμή για το δημοσίευμα αυτό στάθηκε καταγγελία του Κ. Ανέστου, μέλους του προεδρείου της ΟΜΕ - ΟΤΕ κατά της διοίκηση του ΟΤΕ, για σκόπιμη απαξίωση και μεθόδευση ιδιωτικοποίησης κάθε κερδοφόρου τμήματος του Οργανισμού. Αναφέρεται συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Τηλεφωνικών Καταλόγων, η οποία, παρά το γεγονός ότι δαπανήθηκαν 3,5 δισ. δραχμές για την αναβάθμιση της εκτυπωτικής μονάδας της, σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΤΕ αδυνατεί να κάνει την εκτύπωση του Χρυσού Οδηγού, γιατί έγιναν λάθος επιλογές μηχανημάτων και δε δεσμεύτηκε το απαραίτητο χαρτί.

Η πραγματικότητα είναι ότι η διοίκηση του ΟΤΕ φέρει ευθύνες για την υπολειτουργία της Διεύθυνσης Τηλεφωνικών Καταλόγων. Μόλις πριν λίγες μέρες ο «Ρ» έγραφε ότι η διοίκηση του ΟΤΕ προσανατολίζεται στη μετατροπή της σε θυγατρική εταιρία και στην αναζήτηση ιδιώτη συνεταίρου «προκειμένου να αυξήσει - υποτίθεται - τις παρεχόμενες υπηρεσίες», παρότι «η διεύθυνση αυτή διαθέτει μια οργανωμένη εκτυπωτική μονάδα».

Ομως τα παραπάνω δεν έχουν καμία σχέση με το ανυπόστατο δημοσίευμα για «σκανδαλώδη ανάθεση».

Η αλήθεια είναι ότι ο ΟΤΕ απευθύνθηκε σε πέντε μεγάλες εκτυπωτικές επιχειρήσεις, καλώντας τους να υποβάλουν σφραγισμένες προσφορές για την εκτύπωση 400.000 καταλόγων του Χρυσού Οδηγού που πρέπει να έχουν παραδοθεί μέχρι τις 15 Δεκέμβρη. Οι εταιρίες αυτές είναι οι ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΡΙΑΝΗ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ και ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ. Προσφορές υπέβαλαν ο ΔΟΛ μέσω της εταιρίας ΙΡΙΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΕΒΕ για 340,4 εκατ. δραχμές και η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ για 290,6 εκατ. δραχμές που μειοδότησε.

Σύμφωνα με το γενικό διευθυντή της Διεύθυνσης Τηλεφωνικών Καταλόγων Ηλ. Ζωηρό, ο ΟΤΕ είχε δεσμευτεί έναντι των πελατών του με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα παράδοσης των 1.350.000 τόμων του Χρυσού Οδηγού. Ομως δεν είχε δυνατότητα να βάλει τριπλοβάρδια στο εργοστάσιό του και γι' αυτό αποφασίστηκε να τυπωθούν σε αυτό οι 950.000 τόμοι και να απευθυνθεί στις ιδιωτικές επιχειρήσεις για τους υπόλοιπους 400.000.

Η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ

Σε ανακοίνωσή της η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, αφού τονίζει ότι προκαλεί εντύπωση ο χαρακτηρισμός «σκανδαλώδης ανάθεση», επισημαίνει ότι πρόκειται για μια εργασία για την οποία προκηρύχτηκε δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός με αριθμό 327/456275/23-10-00, όπου κλήθηκαν και πήραν μέρος όλες οι μεγάλες εκτυπωτικές μονάδες που μπορούσαν να παράγουν τέτοιο έργο.

«Καταθέσαμε σφραγισμένη κλειστή προσφορά και μετά την αποσφράγιση ήμασταν μειοδότες», αναφέρει η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ. «Είναι φανερό ότι γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί μια φυσιολογική διαδικασία που επαναλαμβάνεται τα τελευταία τρία χρόνια στη διαπλοκολογία των ημερών», επισημαίνει και θέτει το ερώτημα: «Γιατί τα προηγούμενα χρόνια που ήταν και άλλοι μειοδότες δεν ήταν σκάνδαλο και είναι φέτος που μειοδότης είναι η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ;»

Τέλος, υπογραμμίζει τα εξής: «Οσο για τα υπόλοιπα ζητήματα που αναφέρονται στα δημοσιεύματα και αφορούν τους εργαζόμενους του ΟΤΕ και το μέλλον της εκτυπωτικής μονάδας του, πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, μέσω των συνδικαλιστικών τους οργάνων, μπορούν να επιβάλουν τις λύσεις αυτές που θα είναι σε όφελος του κοινωνικού συνόλου και των ίδιων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ