Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ
Στήνουν ήδη κεραίες ΠΑΝΑΦΟΝ και ΤΕΛΕΣΤΕΤ

Πριν ακόμα ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης για την παροχή ασύρματης σταθερής τηλεφωνίας από ιδιώτες, κάποιοι άρχισαν ήδη να οργιάζουν. Μετά από καταγγελίες των τελευταίων ημερών, διαπιστώθηκε ότι οι δυο εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έστησαν ήδη το σχετικό εξοπλισμό και ενδεχόμενα παρείχαν τις σχετικές υπηρεσίες.

Χτες το υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών ανακοίνωσε ότι τους επέβαλε διοικητικά πρόστιμα για παράνομη εγκατάσταση κεραιών και εξοπλισμού με στόχο την παροχή ασύρματης σταθερής τηλεφωνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατόπιν ελέγχων από τα συνεργεία της Υπηρεσίας Ελέγχου Ραδιοεκπομπών, βρέθηκε η ΠΑΝΑΦΟΝ να έχει στήσει τέσσερις κεραίες και η ΤΕΛΕΣΤΕΤ μία. Τα πρόστιμα, βάσει και του νόμου, ορίζονται σε είκοσι και πέντε εκατ. δρχ. αντίστοιχα.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ οι εκπρόσωποι των εταιριών απολογούνται τη Δευτέρα στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Πάντως, χτες η διοίκηση της ΤΕΛΕΣΤΕΤ άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη συμμετάσχει στη δημοπρασία για τη χορήγηση των επτά αδειών ασύρματης σταθερής τηλεφωνίας, η οποία ξεκινά στις 4 του Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ