Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γίνε καταδότης!!!

Ούτε ένας μήνας δεν πέρασε από την «παρέλαση» των κυβερνώντων μπροστά από μικρόφωνα και κάμερες, όταν με αφορμή την υπόθεση του Αλβανού μαθητή στη Μηχανιώνα βρήκαν την ευκαιρία απαξάπαντες να διατρανώσουν τα... αντιρατσιστικά τους φρονήματα. Ηταν τότε που διατυμπάνιζαν ανέξοδα την «ευρυχωρία» τους απέναντι στους ξένους. Ηταν τότε που διαγωνίζονταν για το ποιος είναι ο «σημαιοφόρος» κατά της ξενοφοβίας. Ε, όλοι αυτοί, αυτοί που προχτές καμώνονταν ότι έχουν γεννηθεί από το κεφάλι του... «Ξένιου Διός», χτες μόλις, «ομοφώνως», όπως δήλωσε ο Δ. Ρέππας, συμφώνησαν να γίνει νόμος η ακόλουθη διάταξη:

«Οι διευθυντές ξενοδοχείων, παραθεριστικών κέντρων, κλινικών, και θεραπευτηρίων, καθώς και κάθε άλλο πρόσωπο που παρέχει με οποιονδήποτε τρόπο στέγη σε αλλοδαπό, οφείλουν να ενημερώνουν την αστυνομική υπηρεσία ή την υπηρεσία αλλοδαπών και μετανάστευσης για την άφιξη και την αναχώρηση αλλοδαπών που φιλοξενούν»!!!

***

Πρόκειται για ένα μόνο δείγμα ως προς το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τη μεταναστευτική πολιτική, που επικύρωσε χτες το Υπουργικό Συμβούλιο. Για να το πούμε απλά: «Ομοφώνως» ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του αποφάσισαν να νομοθετήσουν ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να γίνει χαφιές! Αν μάλιστα κάποιος Ελληνας δεν πράξει τα δέοντα, αν δε γίνει καταδότης, δηλαδή, «θα έχει κυρώσεις»! `Η θα καταδώσεις ή θα πληρώσεις! Ιδού πώς εννοεί ο πρωθυπουργός μας την αντιμετώπιση της «φοβικότητας» (σ.σ.: ορολογία του Κ. Σημίτη είναι αυτή).

***

Το νομοσχέδιο για τη μετανάστευση διέπεται ακριβώς από την αντίληψη που ταιριάζει σε όσους έπραξαν ό,τι έπραξαν με την υπόθεση Οτσαλάν. Θαυμάστε τους: Γιατί δε δίνετε δικαίωμα σε παιδιά αλλοδαπών που ζουν στην Ελλάδα να φοιτούν σε σχολεία, ρωτήθηκε υψηλόβαθμός κυβερνητικός παράγοντας μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου. «Σιγά, τότε θα γεννούν όλοι παιδιά, θα τα στέλνουν σχολείο και μετά άντε να τους διώξεις» (!!!) ήταν η απάντησή του...

***

Βέβαια, οι κύριοι της κυβέρνησης τους θέλουν τους αλλοδαπούς. Αλλά τους θέλουν «εποχιακούς». Να 'ρχονται δηλαδή για δυο-τρεις μήνες, να κάνουν τις βαριές δουλιές και μετά «δρόμο». Και αυτό, τα «νόμιμα καραβάνια» της εκμετάλλευσης, δηλαδή, το βαφτίζουν μεταναστευτική πολιτική... «Κλείνουν τα σύνορα», «στέλνουμε το μήνυμα», έλεγε χτες με πάθος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας για το νομοσχέδιο. Ναι, το «μήνυμα» είναι σαφές. Τόσο σαφές που δε χρειάζεται εκείνη η χιτλερική διάταξη που υποχρέωνε τους Εβραίους να φορούν το αστεράκι για να «ξεχωρίζουν»...


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ