Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
3ο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑ
Μετατρέπεται σε κλινική μιας μέρας

Απ' τα νοσοκομεία του ΙΚΑ φαίνεται ότι αρχίζει η διαβόητη μεταρρύθμιση στην υγεία, με την αλλαγή του χαρακτήρα τους και τη στέρηση πολύτιμων κρεβατιών απ' τους ασφαλισμένους του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού.

Χτες, λοιπόν, η υποδιοικητής του ΙΚΑ, Εύη Χατζηανδρέου, επισκέφτηκε το 3ο Θεραπευτήριο - βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας - και ανακοίνωσε στο προσωπικό ότι «μετατρέπεται σε μιας μέρας κλινική» και ότι συζητείται η τύχη και των άλλων νοσοκομείων του Ιδρύματος.

Μάλιστα η απόφαση αυτή ήρθε ως απάντηση στο αίτημα διευθυντικών στελεχών για συμπλήρωση των τρομακτικών κενών νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού. Μάλιστα τον περασμένο Σεπτέμβρη τα διευθυντικά στελέχη είχαν στείλει επιστολή στο Διοικητή του Ιδρύματος Μ. Νεκτάριο και προειδοποιούσαν ότι θα προχωρούσαν στην αναστολή των εφημεριών για να προασπίσουν την ασφάλεια της ζωής των νοσηλευομένων ασθενών, αλλά και την επιστημονική και ανθρώπινη αξιοπρέπεια του προσωπικού.

Αντί λοιπόν να αντιμετωπιστεί η δυσλειτουργία του νοσοκομείου στις πραγματικές της αιτίες, η κυβέρνηση επιλέγει την εύκολη λύση της συρρίκνωσης. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια το νοσοκομείο αναβαθμίστηκε, προστέθηκαν νέες λειτουργίες, είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα των εφημεριών και εκπαιδεύει περισσότερους από πενήντα ειδικευόμενους γιατρούς.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε αναστάτωση ανάμεσα στους γιατρούς, τους οποίους η υποδιοικητής του ΙΚΑ προσπάθησε να καθησυχάσει λέγοντας ότι η μεταρρύθμιση θα έχει μεγάλη χρονική διάρκεια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ