Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Συντονίζουν τον αγώνα

Σε τρίωρη στάση εργασίας προχώρησαν χτες στην Κέρκυρα και σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Πάτρα

από τη χθεσινή κινητοποίηση στην Πάτρα
από τη χθεσινή κινητοποίηση στην Πάτρα
Σε αγωνιστικό αναβρασμό βρίσκονται οι ωρομίσθιοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, συντονίζοντας και κλιμακώνοντας τη δράση τους, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Οι συμβασιούχοι στην εκπαίδευση προχωρούν στη συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα και με την πλήρη στήριξη του ΠΑΜΕ διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Στην Αθήνα, η Επιτροπή Αγώνα Ωρομισθίων - Αναπληρωτών θα πραγματοποιήσει σύσκεψη την Κυριακή 29 Νοέμβρη, στις 5 το απόγευμα (οδός Χαλκοκονδύλη 37).

Παράλληλα, κλιμακώνουν την πάλη τους με κινητοποίηση το Σάββατο 28 Νοέμβρη, στις 12.30 μ.μ. στα Προπύλαια, τη Δευτέρα 30 Νοέμβρη, στις 12.30 μ.μ. στο υπουργείο Παιδείας και κλιμάκωση στις 10 Δεκέμβρη με συμμετοχή στα πανελλαδικά - πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια. Απαιτείται από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΟΛΜΕ - ΔΟΕ - ΟΙΕΛΕ η κήρυξη απεργίας στις 17 Δεκέμβρη, με αιχμή το Ασφαλιστικό και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Κινητοποιήσεις χτες σε Κέρκυρα και Πάτρα

Σε τρίωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ.) και συμβολική κατάληψη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προχώρησαν χτες ωρομίσθιοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στην Κέρκυρα, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή εργασία, αντιδρώντας στις προτεινόμενες από την κυβέρνηση εξαγγελίες του τρόπου διορισμού σύμφωνα με τις οποίες συντηρείται το καθεστώς της ομηρίας και διευρύνονται οι ελαστικές σχέσεις στην εκπαίδευση.

Η απόφαση για την κινητοποίηση λήφθηκε από τη γενική συνέλευση των εκπαιδευτικών και το ΔΣ της ΕΛΜΕ. Αιτήματα αιχμής αποτέλεσαν η πρόσληψη και μονιμοποίησή τους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και η κατάργηση του ΑΣΕΠ, που σχετίζονται με το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, αλλά και με την ανάγκη να καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά που εμφανίζονται κάθε χρόνο. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Κέρκυρα, υπάρχουν 120 περίπου ωρομίσθιοι και αναπληρωτές καθηγητές, την ίδια ώρα που οι ελλείψεις καλά κρατούν... τρεις μήνες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς! Στο πλευρό των καθηγητών παραβρέθηκε εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα τους, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες και στην Πάτρα, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, από την Επιτροπή Αγώνα αναπληρωτών - ωρομισθίων και το ΠΑΜΕ. Στη συνάντηση που είχαν με τον Περιφερειακό Διευθυντή, κατήγγειλαν την πλήρη παράδοση της Παιδείας στην υπηρεσία της κερδοφορίας του κεφαλαίου και τις ανατροπές των εργασιακών σχέσεων. Επίσης, η αντιπροσωπεία παρουσίασε έκθεση όπου αποκαλύπτεται το σοβαρό κτιριακό πρόβλημα που υπάρχει σε δεκάδες νηπιαγωγεία της πόλης, τα οποία λειτουργούν εδώ και 30 χρόνια, σε ενοικιασμένους, ακατάλληλους χώρους, χωρίς τις απαραίτητες υποδομές. Καθησυχαστικός επιχείρησε να είναι ο περιφερειακός διευθυντής, λέγοντας ότι προσωπικά δεν πιστεύει τα παραπάνω ότι θα εφαρμοστούν, όσο δε για το κτιριακό πρόβλημα απάντησε πως η μοναδική, άμεση λύση που μπορεί να δοθεί στηρίζεται στην απορρόφηση των διαθέσιμων κονδυλίων του ΕΣΠΑ, τα οποία επαρκούν για 15 μόλις σχολικά συγκροτήματα σε όλη την Περιφέρεια...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ