Σάββατο 21 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
Απίστευτη κτηνωδία για το κέρδος

ΛΙΜΑ.--

Δεκάδες χωρικούς και αγρότες στις κεντρικές περουβιανές Ανδεις φέρεται να σκότωσε συμμορία στο Περού με στόχο να πουλήσει το λίπος τους σε ευρωπαϊκές εταιρείες που κατασκευάζουν προϊόντα ομορφιάς.

Τέσσερα μέλη της συμμορίας που είναι γνωστή με την ονομασία «Los Pishtacos» - λέξη που αναφέρεται σ' ένα δαίμονα που σκοτώνει τα θύματα για να πάρει το λίπος τους - συνελήφθησαν, ενώ επτά παραμένουν ασύλληπτα ανάμεσά τους και δύο Ιταλοί υπήκοοι όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο BBC. Η αστυνομία νωρίτερα είχε κατασχέσει από μία εταιρεία μεταφορών στη Λίμα ένα πακέτο που περιείχε ανθρώπινο λίπος που σημειωτέον πωλείται 15.000 δολάρια το λίτρο.

Η συμμορία πιστεύεται ότι δρούσε εδώ και πολλά χρόνια, ενώ οι αρχές δήλωσαν ότι μπορεί να ευθύνεται για την εξαφάνιση μεγάλου αριθμού ανθρώπων, μεταξύ αυτών και παιδιά, από τις επαρχίες Χουάνουκο και Πάσκο. Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν είναι γνωστός, αν και σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα φτάνει τους 60. Τα θύματα θα πρέπει να ήταν «πολυάριθμα», αν κρίνει κανείς από την ποσότητα του λίπους που πουλήθηκε, δήλωσε ο ερευνητής της αστυνομίας Εουσέμπιο Φέλιξ Μούργκα ενώ πρόσθεσε ότι είναι πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο να πρόκειται για «διεθνές κύκλωμα» που έκανε και εμπόριο ανθρώπινων οργάνων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ