Σάββατο 21 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΝΔΟΥΡΑ
Αιματηροί σχεδιασμοί εναντίον του λαϊκού κινήματος

ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.--

Σε κλοιό διαδηλωτών βρέθηκε χτες το Ανώτατο Δικαστήριο της Ονδούρας, ένας από τους πυλώνες του πραξικοπηματικού καθεστώτος και το κύριο όργανο που έχει την ευθύνη για τη διενέργεια της παρωδίας των εκλογών της 29ης Νοέμβρη.

Εκλογές που έχουν ως μοναδικό στόχο τη νομιμοποίηση του πραξικοπήματος και το μποϊκοτάρισμά τους και η ακύρωσή τους στην πράξη αποτελεί τον άμεσο στόχο του «Μετώπου ενάντια στο Πραξικόπημα» που κάλεσε το λαό της Ονδούρας να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις και τον αποκλεισμό του Ανώτατου Δικαστηρίου. Το Μέτωπο, που έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει και φυσικά να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών, τονίζει με ανακοίνωσή του, ότι ο στόχος που έχει θέσει εξαρχής είναι η ανατροπή του πραξικοπήματος και κυρίως η σύσταση συντακτικής συνέλευσης που λόγω των εξελίξεων προτάσσεται πλέον ως επιτακτική ανάγκη. Ο αγώνας που δίνει το Μέτωπο πέραν της αντιξοότητας ενέχει πλέον περισσότερο από ποτέ κινδύνους για την ίδια στην επιβίωση των μελών και των στελεχών του, καθώς όπως καταγγέλλει, οι σχεδιασμοί των πραξικοπηματιών για συντριβή της αντίστασης και την επιτυχή διενέργεια των εκλογών, προμηνύουν ένα «λουτρό αίματος».

Προς επιβεβαίωση των καταγγελιών του Μετώπου, χτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «El Tiempo» αναφέρει ότι το πραξικοπηματικό καθεστώς ήδη βρίσκεται στα τελικά στάδια «σχεδιασμού της στρατηγικής προστασίας της εκλογικής διαδικασίας από αυτούς που θα προσπαθήσουν να τις μποϊκοτάρουν», που σημαίνει τη χρήση στρατευμάτων για ολική και δολοφονική καταστολή.

Ακόμη πιο επικίνδυνες οι δηλώσεις του επικεφαλής των πραξικοπηματιών Ρομπέρτο Μιτσελέτι που ανακοινώνοντας ότι «ενδέχεται να παραιτηθεί προσωρινά μέχρι τις 2 Δεκέμβρη» για να διευκολύνει τη διενέργεια των εκλογών και το Κογκρέσο που θα αποφασίσει για την αποκατάσταση του Μανουέλ Σελάγια πρόσθεσε ότι εκατοντάδες «ξένοι υπήκοοι προσπαθούν να εισέλθουν στην Ονδούρα προκειμένου να προξενήσουν προβλήματα στην εκλογική διαδικασία». Δήλωση που δείχνει ουσιαστικά χώρες όπως τη Βενεζουέλα, τη Νικαράγουα και άλλες και μία προφανής κίνηση να διεθνοποιήσει το πρόβλημα...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κρίσιμη καμπή για το λαϊκό κίνημα(2010-01-24 00:00:00.0)
Συνέχιση της επιχείρησης συντριβής του λαϊκού κινήματος(2009-12-24 00:00:00.0)
«Νεκρή» η συμφωνία(2009-11-10 00:00:00.0)
Μανουέλ Σελάγια(2009-08-23 00:00:00.0)
Κλιμάκωση της λαϊκής κινητοποίησης(2009-07-17 00:00:00.0)
Μόνη διέξοδος ο αγώνας του λαού(2009-07-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ