Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΣΕΕ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Στήνουν νέο «διάλογο» απάτης

Και στη μέση της «εργασιακής ζούγκλας»... διάλογος. Σε έναν ακόμα «κοινωνικό διάλογο» παραπέμπουν η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με την ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης, τα δραματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας μετά και τη χτεσινή τους συνάντηση. Δηλαδή, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, θα συζητήσει με την κυβέρνηση, τους βιομήχανους και την μεγαλοεργοδοσία, με τους κατ' εξοχήν υπεύθυνους αυτής της εργασιακής ζούγκλας, πώς θα «ρυθμίσουν» την αγορά εργασίας. Παλιά και δοκιμασμένη συνταγή για να εξουδετερωθούν οι αγώνες των εργαζομένων. Γι' αυτό ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του γιατί όπως είπε «ανοίγει ο κοινωνικός διάλογος για τα εργασιακά». «Εξαιρετικά χρήσιμη και εποικοδομητική» χαρακτήρισε τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, ο οποίος καλλιεργώντας σκόπιμα αυταπάτες και φρούδες ελπίδες στους εργαζόμενους είπε ότι «στο μέτρο που το αποτέλεσμα είναι θετικό για τους εργαζόμενους θα είμαστε ενεργοί συμπαραστάτες...» Βέβαια δεν διευκρίνισε τι θεωρεί «θετικό» για τους εργαζόμενους. Γιατί θετικό στο παρελθόν, είχε θεωρήσει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ την ανασφάλιστη εργασία (stage), τους ενοικιαζόμενους, τις εργολαβίες, κ.λ.π. και πάντα στο όνομα της «ρύθμισης» της αγοράς!

Απάντηση στη νέα απάτη που στήνεται σε βάρος των εργαζομένων έδωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Θ. Κούτρας ο οποίος μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε: «Οι εργαζόμενοι έχουν πικρή πείρα από τους «κοινωνικούς διαλόγους». Με τους κοινωνικούς διαλόγους όλα τα προηγούμενα χρόνια, πετσόκοψαν δικαιώματα και κατακτήσεις. Θεωρούμε πρόκληση, αυτοί που δημιούργησαν τον εργασιακό μεσαίωνα , αυτή τη ζούγκλα όπως είπαν, σήμερα να παριστάνουν τις μωρές παρθένες και ότι δεν ευθύνονται για τίποτα.

«Και η ΓΣΕΕ -υπογράμμισε ο συνδικαλιστής- έχει σοβαρότατες ευθύνες γιατί και με τη δική της συμμετοχή, χτυπήθηκαν και αφαιρέθηκαν δικαιώματα των εργαζομένων. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να εντείνουν την πάλη τους, να μην δείξουν καμιά ανοχή στην κυβέρνηση. Να παλέψουν για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους . Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πολύ δύσκολος για τους εργαζόμενους».

  • Στην κατεύθυνση της αθώωσης της αντεργατικής πολιτικής που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της αποθέωσης του «κοινωνικού εταιρισμού» κινήθηκε και η χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας με την Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ). Η πλειοψηφία, ουσιαστικά, ζήτησε την αποκατάσταση του «διαλόγου» μεταξύ των «κοινωνικών εταίρων», δηλαδή της ίδιας και των τραπεζιτών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ