Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ
Τιμάει τους δωσίλογους δημάρχους

Καταγγελία της ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ για την εκδήλωση - πρόκληση που διοργανώνεται σήμερα

Να τιμήσει όλους όσους διατέλεσαν δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι στα 90 χρόνια από τη σύσταση του δήμου, αποφάσισε η δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουτζόγλου, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Ανάμεσα σε άλλους, θα τιμηθούν και ο διορισμένος δήμαρχος από το καθεστώς της δικτατορίας του Μεταξά Γεώργιος Γουδής, ο οποίος στη συνέχεια συντάχθηκε με τους Γερμανούς κατακτητές και ο διορισμένος δήμαρχος από τη χούντα των συνταγματαρχών Γεώργιος Τσαλέρας. Η εκδήλωση θα γίνει σήμερα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Βέροιας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Αντιδρώντας στην πρωτοβουλία αυτή, με επιστολή που έστειλαν στη Δήμαρχο Βέροιας, οι Στιόκας Ιωάννης, Κωνσταντίνου Θωμάς, Ορφανίδης Γιώργος και Αγαθαγγελίδης Πέτρος,που διατέλεσαν Δημοτικοί Σύμβουλοι εκλεγμένοι με τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια που στήριξε το ΚΚΕ, δηλώνουν ότι δε θα συμμετέχουν στην εκδήλωση. Χαρακτηριστικά σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Θεωρούμε προκλητικό και επικίνδυνο, να τιμώνται από κοινού και να ταυτίζονται, όσοι με νύχια και με δόντια, αλλά και με αίμα, υπερασπίστηκαν λαϊκά στρώματα και ελευθερίες, μαζί με Γερμανοντυμένους και διορισμένους, από δικτατορίες, που αντιστρατεύτηκαν τα δικαιώματα του λαού και επιχείρησαν να κάψουν το αγωνιστικό του φρόνημα».

Πρόκληση για το Βεροιώτικο λαό χαρακτηρίζει η ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ την απόφαση της δημάρχου Βέροιας και καταγγέλλει ότι ποτέ και καμία δημοτική αρχή δε βρήκε το θάρρος να τιμήσει τους εκατοντάδες αγωνιστές αυτής της πόλης που συγκρούστηκαν με το φασισμό, το ναζισμό, που υπέστησαν διώξεις από τη βαρβαρότητα της χούντας, που ξενιτεύτηκαν στην πολιτική προσφυγιά. Η ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ «καταδικάζει την απόφαση αυτή της δημάρχου Βέροιας που ουσιαστικά εντάσσεται στην επιχείρηση "ξαναγράψιμο της ιστορίας", που ξεκίνησε κύρια μετά την ανατροπή του σοσιαλιστικού συστήματος και βρίσκεται σε εξέλιξη και ιδιαίτερη ένταση τα τελευταία χρόνια, έχει πολλές εκδοχές και ποικίλες μορφές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ