Κυριακή 25 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

Ο Κεμάλ Καγιανκάγια είναι ένας τουρκικής καταγωγής Γερμανός ντετέκτιβ, που δεν έχει μόνο να αντιμετωπίσει τις πολλές δυσκολίες της δουλειάς του, αλλά και το λανθάνοντα ρατσισμό των γύρω του. Η δύσκολη ζωή του θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη όταν αναλαμβάνει να εξιχνιάσει τη δολοφονία του Αχμέτ Χαμούλ, ενός συμπατριώτη του οικογενειάρχη, που βρίσκεται μαχαιρωμένος σε μια κακόφημη συνοικία της Φρανκφούρτης. Ψάχνοντας για αποδεικτικά στοιχεία στο χώρο της πορνείας και των ναρκωτικών, θα έρθει σύντομα αντιμέτωπος με το ύποπτο παρελθόν του Βασίφ Εργκούν, πεθερού του θύματος, αλλά και με τη διαφθορά που επικρατεί σε ορισμένα κλιμάκια της γερμανικής αστυνομίας.

Το αστυνομικό μυθιστόρημα «Happy Birthday, Τούρκε!» του Γιάκομπ Αρζούνι (εκδ. «Καστανιώτη) είναι γεμάτο σασπένς, όπου το μυστήριο δεν είναι ποτέ ξεκομμένο από τους κανόνες της αληθινής ζωής και όπου ο κεντρικός χαρακτήρας έρχεται να προστεθεί στους πιο χαρακτηριστικούς ήρωες της διεθνούς νουάρ λογοτεχνίας.

Ο Γιάκομπ Αρζούνι, ένα από τα ταλέντα της νέας γερμανικής λογοτεχνικής γενιάς, γεννήθηκε το 1964 στη Φρανκφούρτη. Σήμερα ζει στη νότια Γαλλία. Στο χώρο της λογοτεχνίας εντυπωσίασε αμέσως με τα τρία πρώτα του αστυνομικά μυθιστορήματα - κεντρικός χαρακτήρας και στα τρία ο Τούρκος ντετέκτιβ Καγιανκάγια - «Happy birthday, Τούρκε!» (1985), «Κι άλλη μπίρα» (1987) και «Ενας άντρας, ένας φόνος» (1991). Ακολούθησε το μυθιστόρημά του «Μάτζικ Χόφμαν», που θεωρείται το σημαντικότερο μέχρι σήμερα έργο του. Στη συνέχεια, επέστρεψε στον Καγιανκάγια με τα μυθιστορήματα «Ενας φίλος» (1998) και «Κισμέτ».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org