Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Οχτώβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10510

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Το ΠΑΣΟΚ φτιάχνει τη μόστρα των αντιλαϊκών μέτρων που θα πάρει

Αποσπάσματα από τη χτεσινή ραδιοφωνική συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  8   -   9
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΑΓΕ
Καθολική η συμμετοχή στη χτεσινή απεργία

Δυναμική απάντηση στην εργοδοσία, που έχει απολύσει μόνο τις τελευταίες μέρες 18 άτομα.


ΣΕΛ.  11

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ και δουλειά γαλέρας μέσω μαθητείας

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση, που χειροκροτεί ο ΣΕΒ, καταλαβαίνει την αρχή της ισότητας και της δικαιοσύνης ως κάτι ανάμεσα στην εξαθλίωση της ανεργίας και στο καθεστώς της γαλέρας

Στο «σκοτάδι» του εργασιακού μεσαίωνα βυθίζει η κυβέρνηση χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, διατηρώντας και διευρύνοντας τα πλαίσια της «ευελφάλειας». Οπως προκύπτει από τις αποφάσεις της διυπουργικής επιτροπής, που συνεδρίασε χτες για το ζήτημα των stage, η επίθεση στο δικαίωμα για σταθερή και μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα θα ενταθεί. Η κατάργηση των stage στο Δημόσιο, που το ΠΑΣΟΚ διακήρυσσε προεκλογικά κάνοντας εμπόριο ελπίδων, σήμερα «μεταφράζεται» στην απόλυση περίπου 23.000 εργαζομένων. Την ίδια στιγμή, στη θέση τους θα προσληφθούν εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Στον ιδιωτικό τομέα, τα stage όχι μόνο παραμένουν αλλά διευρύνονται με το μανδύα της μαθητείας. Για την άθλια αυτή πραγματικότητα συνυπεύθυνοι είναι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ αλλά και ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός των πλειοψηφιών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που συμφώνησαν μ' αυτές τις μορφές εργασιακών σχέσεων σε όφελος του κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και στο δημόσιο πρέπει ενωμένοι να δώσουν τη μάχη, για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.


ΣΕΛ.  12  -  13

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΒΑΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης από τη Νίκαια

Ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης για τους 5 Κουβανούς αγωνιστές έστειλε χτες το βράδυ εκδήλωση συμπαράστασης που διοργάνωσε ο Δήμος Νίκαιας με την πρεσβεία της Κούβας στην Ελλάδα. Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων, άνθρωποι κάθε ηλικίας και εκπρόσωποι δεκάδων μαζικών φορέων έδωσαν δυναμικό «παρών», απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των 5 Κουβανών αγωνιστών.


ΣΕΛ.  17

Προσφορά

Για το Μνημείο του ΔΣΕ στη Φλώρινα πρόσφεραν στην ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ οι: Πλούταρχος Μαντέλος 10.000 ευρώ, Λύσανδρος Ταμουρίδης 1.000 ευρώ.


Ολα στους εργοδότες

«Στον ιδιωτικό τομέα τέτοιες σχέσεις, εφ' όσον ισχύουν όλες οι απαραίτητες εγγυήσεις (ασφαλιστικές κ.ά.) και χρηματοδοτούνται κυρίως από κοινοτικά κονδύλια, είναι δυνατό να λειτουργήσουν ως μαθητεία». Να, λοιπόν, που ήρθε η κυβέρνηση στο όνομα της αξιοκρατίας και της ισοτιμίας με την υπόθεση stage να δώσει πάμφθηνους εργάτες στους καπιταλιστές και με συνθήκες γαλέρας. Και να τους πληρώνει και τις ασφαλιστικές εισφορές - ο πρωθυπουργός έχει, ήδη, ανακοινώσει τέτοια κίνητρα στους επιχειρηματίες για προσλήψεις - για να γίνεται ακόμη μεγαλύτερη η κερδοφορία, σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη ένταση της εκμετάλλευσης. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν ξεκαθάρισε ποιος θα πληρώνει για την ασφαλιστική κάλυψη των μαθητευόμενων. Αλλωστε, πολλά προγράμματα μαθητείας του ΟΑΕΔ προσφέρουν, ήδη, σχεδόν τσάμπα εργασία στις επιχειρήσεις. Θυσία χιλιάδων νέων στο βωμό του αδηφάγου κεφαλαίου.



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εντείνονται οι προσπάθειες τρομοκράτησης των μαθητών

ΣΕΛ.  20
ΚΚΕ
Καμιά συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική

ΣΕΛ.  7
ΣΕΡΡΕΣ - ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΘΛΗΤΗ
Θύμα της εμπορευματοποίησης που μεταλλάσσει τον αθλητισμό

ΣΕΛ.  29

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ