Κυριακή 25 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Οι πρόσφυγες είναι κομμάτι της εργατικής τάξης της χώρας μας

Ανακοίνωση με αφορμή την υπόθεση του θανάτου 25χρονου Πακιστανού

Οτι πρόσφυγες και μετανάστες είναι κομμάτι της εργατικής τάξης της χώρας μας και όλοι πρέπει να σταθούμε ενεργά δίπλα τους, υπογραμμίζει η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ). Ξεκινώντας από τον πρόσφατο θάνατο 25χρονου Πακιστανού (κατά πληροφορίες σχετίζεται με βασανισμούς στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας), σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι η πολιτική της ΕΕ για το άσυλο και τη μετανάστευση, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου, σημαίνει χτύπημα των ανθρώπινων δικαιωμάτων τους.

Προειδοποιεί ότι ο ξεριζωμός από τις πατρίδες τους θα συνεχίζεται όσο επικρατεί ιμπεριαλιστική πολιτική που με πολέμους νέμεται εδάφη και πρώτες ύλες, όσο κυριαρχεί η εκμετάλλευση και κάθε είδους διώξεις. Επισημαίνει ότι στους τόπους υποδοχής τους οι πρόσφυγες γίνονται βορά του κάθε δουλέμπορου, θύματα ρατσισμού και ξενοφοβίας. Οτι έρχονται αντιμέτωποι με προσαγωγές, απελάσεις, επιχειρήσεις - «σκούπες» της αστυνομίας, και επιθέσεις από νεοφασίστες. Οτι πέφτουν νεκροί ή ακρωτηριάζονται σε εργασιακά κάτεργα.

Παράλληλα, η ΕΕΔΔΑ επικρίνει τις δηλώσεις του υπουργού «Προστασίας του Πολίτη» Μ. Χρυσοχοΐδη για μηδενική ανοχή, προσλήψεις μεταναστών σε ρόλο διαμεσολαβητών, καθώς και ίδρυση ειδικού γραφείου καταγγελιών, λέγοντας ότι αποπροσανατολίζουν και δεν απαντούν στην απαίτηση για νομοθετικό πλαίσιο που θα συμβάλλει στην ένταξη των μεταναστών πρώτης και δεύτερης γενιάς και στο σεβασμό των δικαιωμάτων τους.

Τέλος, καταγγέλλει την εφαρμοζόμενη αντιμεταναστευτική και αντιπροσφυγική πολιτική. Ζητά δε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και συμπαράστασης, με στόχο τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και προσφύγων, και την εξασφάλιση των αναφαίρετων δικαιωμάτων για αξιοπρεπή ζωή και εργασία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ