Τετάρτη 14 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παζάρια για τις εργοδοτικές εισφορές

Μείωση εργοδοτικών εισφορών και εφαρμογή της διαδοχικής ασφάλισης για τους εμπόρους ζήτησαν μεταξύ άλλων από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου οι εκπρόσωποι της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Ειδικότερα, με το πρόσχημα ότι οι εργαζόμενοι στο εμπόριο δεν απολαμβάνουν περίθαλψη και σύνταξη αντίστοιχη προς το ύψος των εργοδοτικών εισφορών που καταβάλλονται, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ δεν έκρυψε ότι «το να μειωθεί το μισθολογικό κόστος είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα το οποίο δε θα το συζητήσουμε την παρούσα στιγμή» και ότι τίθεται «σε σχέση με τις προσφερόμενες υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνουμε κι εμείς και οι εργαζόμενοι».

Κατά τ' άλλα με τα 15 σημεία - αιτήματά της η ΕΣΕΕ ζητάει αποποινικοποίηση και κατάργηση της προσωποκράτησης για καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ, άρση των ανισοτήτων στις συντάξεις του ΟΑΕΕ μεταξύ των πρώην ασφαλισμένων σε ΤΕΒΕ και ΤΑΕ, διατήρηση των ορίων συνταξιοδότησης κλπ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Δ. Ασημακόπουλος έκανε λόγο για «άλλο ΟΑΕΔ που να υπηρετεί τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τις μικρές» και για χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ σε ποσοστό 0,64% του ΑΕΠ. Ο ίδιος ανέφερε ότι η ΓΣΕΒΕΕ ζητάει την επιβολή πρόσθετου φόρου στις μεγάλες επιχειρήσεις τύπου «Mall» για την ενίσχυση του ΟΑΕΕ. Τέλος, σε μια προσπάθεια να ρίξει στάχτη στα μάτια των ΕΒΕ είπε ότι πιθανά θα πρέπει «να υπάρξει ένας είδος φόρου για τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες επηρεάζουν τις μικρότερες που κλείνουν, έτσι ώστε να ενισχυθεί το ασφαλιστικό σύστημα του ΟΑΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ