Τετάρτη 14 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ»
Κινητοποιήθηκαν για τα δικαιώματά τους

Στο πλευρό τους βρέθηκε το ΚΚΕ και οι ταξικές δυνάμεις

Δίωρη στάση εργασίας και μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ» στον Κορυδαλλό πραγματοποίησαν χτες από τις 6 έως τις 8 μ.μ. οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, με ομόφωνη απόφαση του σωματείου Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, μετά από έκτακτη συνεδρίασή του.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Πειραιά, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα των εργαζομένων και καλώντας τους να συσπειρωθούν στο σωματείο τους και μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους να αναπτύξουν κοινό μέτωπο πάλης ενάντια στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας, που έχει και κυβερνητικές πλάτες.

Στην κινητοποίηση μετείχαν επίσης εκπρόσωποι από δεκάδες ταξικά σωματεία της περιοχής και η Γραμματεία ΠΑΜΕ Πειραιά. Οπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι, η Διοίκηση της επιχείρησης δεν εφαρμόζει τη συλλογική σύμβαση εργασίας, τους εξαναγκάζει να απασχολούνται και σε καθήκοντα άλλα από την ειδικότητά τους, δεν τους καταβάλλει επιδόματα που δικαιούνται, καθυστερεί να τους καταβάλλει τους μισθούς και επιχειρεί εκφοβισμούς για να τους τρομοκρατήσει. Για παράδειγμα, εργαζόμενη δήλωσε ότι υπογράφει πως παίρνει 960 με 980 ευρώ το μήνα, ενώ παίρνει μόνο 705 ευρώ. Το Συνδικάτο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά και οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση έστειλαν σαφές μήνυμα στην εργοδοσία πως θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ