Τετάρτη 14 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΠΑΜΕ
Απάντηση στις προκλήσεις της «ΣΚΑΓΙΑΣ ΑΕ»

Δυναμική παρέμβαση χτες, ενάντια στις απολύσεις και την τρομοκρατία που επιδιώκει η εργοδοσία

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση έξω από τη χαρτοβιομηχανία
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση έξω από τη χαρτοβιομηχανία
Μαχητική απάντηση στις απολύσεις και την τρομοκρατία με την οποία η διοίκηση της χαρτοβιομηχανίας «ΣΚΑΓΙΑΣ ΑΕ» προσπαθεί να προστατεύσει τα κέρδη της, έδωσαν χτες το πρωί το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων, Χαρτοποιίας και Χαρτονοποιΐας νομού Αττικής, η Ομοσπονδία Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο αλλά και αντιπροσωπείες άλλων ταξικών συνδικάτων και ομοσπονδιών. Οι ταξικές δυνάμεις ξεκαθάρισαν με τη νέα παρέμβαση πως η εργοδοσία, μπροστά σε κάθε αντεργατικό της σχέδιο, θα συναντήσει τη διαρκή προσπάθεια για οργάνωση των εργαζομένων.

Με ανακοίνωσή του το σωματείο καταγγέλλει ακόμα μια φορά την τραμπούκικη επίθεση από ανθρώπους της εργοδοσίας σε βάρος του ταμία του Διοικητικού του Συμβουλίου, την περασμένη Παρασκευή. Ενέργεια που συνδέεται άμεσα με τη δράση του Σωματείου κατά των προωθούμενων 40 απολύσεων της εργοδοσίας. Ηδη έχουν απολυθεί τέσσερις εργαζόμενοι.

Λίγο μετά τις 6 π.μ. με σημαίες του ΠΑΜΕ και συνθήματα όπως «Η τρομοκρατία δε θα περάσει των εργατών η πάλη θα τη σπάσει», οι ταξικές δυνάμεις έφτασαν έξω από το εργοστάσιο. Η ανακοίνωση του κλαδικού σωματείου μοιράστηκε στους εργαζόμενους που εκείνη την ώρα έφταναν για να πιάσουν δουλειά και τους καλούσαν «να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και στις απειλές».

Το Σωματείο Χαρτοποιίας επισημαίνει ακόμα: «Οι εργαζόμενοι στο ΣΚΑΓΙΑ πρέπει να ξέρουν ότι σε αυτή την επίθεση που δέχονται για το δικαίωμα στη δουλειά, δεν είναι μόνοι. Εχουν να εμπιστευτούν το σωματείο τους, την Ομοσπονδία και όλες τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ». Τα ταξικά συνδικάτα, για περισσότερο από δύο ώρες βρέθηκαν έξω από το εργοστάσια του ΣΚΑΓΙΑ και διατράνωσαν: «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη».

Αντιπροσωπεία του Συνδικάτου και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, προχώρησε, στη συνέχεια, σε παράσταση διαμαρτυρίας στην εργοδοσία. Απαίτησε από τη διοίκηση της εταιρείας να πάρει πίσω το σχέδιο απολύσεων και διεμήνυσαν πως «θα μας βρίσκουν καθημερινά μπροστά τους κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ