Τετάρτη 14 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Τώρα ταξική οργάνωση ενάντια στη θύελλα που έρχεται

Την ανάγκη οι εργαζόμενοι να ξεσηκωθούν και να παλέψουν με το ΠΑΜΕ ανέδειξαν οι χτεσινές συναντήσεις του υπουργού Εργασίας με εργοδοτικές ενώσεις και τη ΓΣΕΕ

Ότι η σύγκρουση με την πολιτική της «ανταγωνιστικότητας» είναι μονόδρομος για τους εργάτες, ανέδειξαν οι χτεσινές συναντήσεις

MotionTeam

Ότι η σύγκρουση με την πολιτική της «ανταγωνιστικότητας» είναι μονόδρομος για τους εργάτες, ανέδειξαν οι χτεσινές συναντήσεις
Τη νέα αντεργατική λαίλαπα που από μέρα σε μέρα αναμένεται να ξεσπάσει σε βάρος των κατακτήσεων και των αναγκών των εργατοϋπαλλήλων επιβεβαίωσαν οι συναντήσεις που είχε χτες με εργοδοτικές ενώσεις και τη ΓΣΕΕ ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος. Από τη μια πλευρά οι εργοδότες απαίτησαν νέα μέτρα για την προστασία της κερδοφορίας τους και από την άλλη η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ επιβεβαίωσε την προθυμία της να μείνει «θερμός συμπαραστάτης» των επιδιώξεων του ΠΑΣΟΚ. Αλλωστε, επανειλημμένα η ΓΣΕΕ έχει δείξει ότι αγωνιά για την ανάπτυξη της οικονομίας που χρειάζεται το κεφάλαιο, για την οποία έχει καταθέσει προτάσεις, όπως μέτρα για τη στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες, η ανάγκη οι εργαζόμενοι να οργανώσουν αποφασιστικά την πάλη τους, χωρίς εφησυχασμό, χωρίς αναμονή, χωρίς καμιά ανοχή και περίοδο χάριτος για τη νέα κυβέρνηση, κόντρα σε κάθε προσπάθεια ενσωμάτωσης και με αποκλειστικό γνώμονα την υπεράσπιση των δικών τους, σύγχρονων αναγκών, γίνεται επιτακτική. Κάτι που ανέδειξε με τη δήλωσή του, αμέσως μετά τη συνάντηση υπουργού - ΓΣΕΕ, ο Θοδωρής Κούτρας, μέλος της διοίκησης της Συνομοσπονδίας και στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Πολύτιμο στήριγμα των βιομηχάνων

Αποδεικνύοντας τη στήριξη που οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού προσφέρουν στο κεφάλαιο αλλά και πόσο επικίνδυνος είναι για τα δικαιώματα των εργαζομένων ο ρόλος της συμβιβασμένης πλειοψηφίας, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ επανέλαβε: «Οπου υπάρχουν θετικές εξελίξεις για τη μισθωτή εργασία θα είμαστε θερμοί συμπαραστάτες, όπου υπάρχουν αποκλίσεις, δολιχοδρομίες, καθυστερήσεις, θα είμαστε αυστηροί και επικριτικοί». Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ επέλεξε να σχολιάσει ως θετική ...τη μετονομασία του υπουργείου σε «Εργασίας», αλλά δεν αναφέρθηκε καν στην απεργία των εργαζομένων του ΟΛΠ που δέχεται πολύπλευρη επίθεση.

Στον αντίποδα, οι ταξικές δυνάμεις έθεσαν στον υπουργό όλα τα ζητήματα που «καίνε» την εργατική τάξη της χώρας μας, ως αποτέλεσμα της πολιτικής ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, όπως οι εξελίξεις στα Ναυπηγεία, στο λιμάνι του Πειραιά, στον όμιλο Λαναρά, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, η ανάγκη για μέτρα προστασίας των ανέργων, το τεράστιο θέμα των απολύσεων και των απλήρωτων εργαζομένων. «Το ΠΑΜΕ τόνισε την ανάγκη για κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων των "πράσινων" και "γαλάζιων" κυβερνήσεων, κατάργηση των νόμων που ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις (Stage, Δελτία Παροχής Υπηρεσιών, κλπ.)», επισημαίνει σε χτεσινή της ανακοίνωση η Εκτελεστική Γραμματεία, για τα οποία η ΓΣΕΕ δε μίλησε. Οπως άλλωστε τονίζεται, «το ΠΑΜΕ θεωρεί επικίνδυνες τις δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ και τους ελιγμούς του, όπου για τον αγώνα των εργαζομένων στο λιμάνι είπε ότι είναι θέμα που το χειρίζεται η ομοσπονδία του κλάδου(!!!) αλλά και για την εκ περιτροπής εργασία που ρωτήθηκε και απάντησε "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε" αφού τη στηρίζει "με χέρια και με πόδια"».

«Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, όπως και στο παρελθόν, έτσι και το επόμενο διάστημα, θα συνεχίζει να στηρίζει την αντεργατική πολιτική και καμία αυταπάτη δεν πρέπει να υπάρχει στους εργαζόμενους γι' αυτό. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους χωρίς καθυστέρηση να οργανώσουν την πάλη τους. Ο χειμώνας που έρχεται είναι δύσκολος. Να ετοιμαστούν για συγκρούσεις με την αντεργατική πολιτική και τους "νέους" εκπροσώπους της», καταλήγει το ΠΑΜΕ.

Στο πλευρό της κυβέρνησης και η ΑΔΕΔΥ

Αλλωστε, «χείρα βοηθείας» στην κυβέρνηση έσπευσε να προσφέρει και η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ. Σε προχτεσινή συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση, η Ενωση, ο πρόεδρός της, Σπ. Παπασπύρου, ζήτησε να μην υπάρχει αντίθεση με την απόφαση του Ευρωδικαστηρίου για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών (και συν τοις άλλοις μετατρέπει την ασφάλιση των δημόσιων υπαλλήλων σε επαγγελματική ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου γενικά για την Κοινωνική Ασφάλιση) αλλά να ληφθεί κάποια μέριμνα για κείνες που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ