Τρίτη 9 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Δύο στους πέντε αδυνατούν να πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές

Αποκαλυπτικά στοιχεία από ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ, οι διοικήσεις των οποίων ωστόσο επιμένουν σε ...νέες ρυθμίσεις οφειλών

Κατά 61.000 μειώθηκαν οι έμποροι που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ μέσα στα τελευταία δύο χρόνια και σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων από 348.000 διαμορφώθηκαν σε 287.000. Την ίδια στιγμή, δύο στους πέντε ασφαλισμένους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους, αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, εξαιτίας της δραματικής μείωσης του εισοδήματός τους.

Επιπλέον, αδιάψευστος μάρτυρας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί για τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ είναι τα στοιχεία που επικαλούνται η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και η ΓΣΕΒΕΕ σύμφωνα με τα οποία 146.000 επαγγελματίες, εμφανίζονται να έχουν διακόψει οριστικά τη δραστηριότητά τους και, όπως σημειώνουν, ...«όχι για να συνταξιοδοτηθούν».

Τα παραπάνω αναφέρουν σε κοινή τους επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνη οι δύο Συνομοσπονδίες με την οποία προτείνουν ως λύση στο πρόβλημα των συσσωρευμένων οφειλών προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) την ...ασφαλιστική περαίωση. Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία του Οργανισμού οι οφειλέτες στον ΟΑΕΕ έχουν φτάσει τις 345.000 και από αυτούς οι 146.000 έχουν διακόψει οριστικά την ασφάλισή τους. Επιπλέον, από τους 700.000 εναπομείναντες ενεργούς ασφαλισμένους μόνο οι 540.000 καταβάλλουν τις τρέχουσες εισφορές και η συντριπτική πλειοψηφία των οφειλετών χρωστάει ποσά μέχρι 20.000 ευρώ και οι μισοί σχεδόν οφειλέτες χρωστούν μέχρι 5.000 ευρώ. Στην πραγματικότητα η πρόταση της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ δεν μπορεί να είναι τίποτα περισσότερο από «ασπιρίνη» για τις εκατοντάδες χιλιάδες των αυτοαπασχολούμενων που εξαιτίας της δραματικής συρρίκνωσης του εισοδήματός τους δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Η αδυναμία πληρωμής παραμένει το ζητούμενο και θα χειροτερεύει όσο βαθαίνει η αντιλαϊκή λαίλαπα και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να γεμίσουν τα άδεια ταμεία των μαγαζιών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ