Τρίτη 13 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΑ: «Ευρύτατης αποδοχής τυγχάνει η νέα κυβέρνηση, καθώς το 83% των πολιτών διάκειται θετικά έναντί της» (ο Κ. Ζούλας στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ: «Ενθάρρυνση κάθε πρωτοβουλίας (...) επιδιώξεων και δράσεων που εμπνέονται (...) από το σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία (...) και τον αριστερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό (...) η προώθηση ενός τέτοιου σχεδίου απαιτεί τη μεγαλύτερη δυνατή συγκέντρωση δυνάμεων της ευρύτερης δημοκρατικής και σοσιαλιστικής αριστεράς (...) τη συγκρότηση μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας» (ο Φ. Κουβέλης του ΣΥΡΙΖΑ στα ΝΕΑ).

Ο ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ: «Μόνον το ΚΚΕ, που απεχθάνεται την πρωτοτυπία, φαλτσάρει σταθερά ότι με τη νέα κυβέρνηση (όπως, βεβαίως, και με την πρώην και την επόμενη) "χαμογελούν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες"» (ο Γ. Βότσης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Ο ΓΑΜΠΡΟΣ: «Η αριστερά της γκρίνιας μπορεί να στέκεται χαιρέκακα (...) να διαλαλεί ότι έρχεται το τέλος των προσδοκιών, ότι τίποτε δεν πρόκειται να γίνει, ότι θα ζήσουμε πάλι το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αναξιοπιστίας. Να ράβει πένθιμα ρούχα και να χτυπά προκαταβολικά τις καμπάνες για άλλη μια κηδεία ελπίδων» (ο Θ. Καρτερός στην ΑΥΓΗ).

Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ: «Με φυγή προς τα εμπρός επιχειρεί η ηγεσία του ΚΚΕ να αποφύγει την ερμηνεία της πτώσης του εκλογικών ποσοστών, καθώς και κάθε αμφισβήτηση που μπορεί να προκληθεί στο εσωτερικό του κόμματος» (ο Π. Τσούτσιας στο ΕΘΝΟΣ).

Ο ΚΟΥΡΗΣ: «Δεν τους περνά καν από το μυαλό ότι μπορεί αυτές οι επιλογές να το καθιστούν αν όχι απωθητικό πάντως όχι και τόσο ελκτικό φορέα» (το σχόλιο για το ΚΚΕ στην ΑΥΡΙΑΝΗ).

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΕΙ: «Το πραγματικό πρόβλημα του ΚΚΕ είναι ότι δεν θέλει να του αμφισβητηθεί "η σωστή γραμμή του" που αποτελεί το συνεκτικό στοιχείο της ηγετικής του ομάδας. Ομως στις εκλογές της περασμένης Κυριακής απέτυχαν βασικές στρατηγικές του επιλογές» (το θέμα στην ΑΥΓΗ).

Η ΑΣΒΕΣΤΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ: «Πρώτη φορά η ηγετική ομάδα του κόμματος βρίσκεται αντιμέτωπη με κλίμα αμφισβήτησης το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με τους παραδοσιακούς τρόπους» (ο Φ. Παπούλιας στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΚΙ Ο ΚΑΗΜΟΣ: «Η διαδοχή στο ΚΚΕ στην παρούσα συγκυρία (...) έχει χαρακτηριστικά μιας φυσιολογικής εξέλιξης, η οποία έχει εκ των πραγμάτων τεθεί εδώ και καιρό» (ο Λ. Σταυρόπουλος στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ